3 vinkkiä pitkille lennoille

Joululoma Kanadassa on aivan kulman takana! Harmi vain, että meidän ja kohteemme välissä on jotakuinkin 15 tuntia matkustamista (suuntaansa).. Matkavalmistelujen lomassa haluan jakaa kanssanne kolme vinkkiä, jotka tekevät pitkistä lennoista edes inasen mukavampia.

Tämä sama välimatka on taitettu monen monta kertaa, eli siinä mielessä Euroopan ja Pohjois-Amerikan väliset lennot ovat jo peruskauraa. Eihän se matka lentämällä lyhene, mutta onneksi sentään kokemus on tuonut varmuutta sekä pari ässää hihaan.

Tee check in ajoissa

Tai maksa istumapaikastasi. Kehtaan väittää, että pitkillä lennoilla istumapaikalla ja lentoyhtiöllä on väliä. Jos olet kärppänä tekemässä check inia heti kun se aukeaa, saat varmemmin miellyttävän istumapaikan (matkakumppanin vierestä). Penkkinaapureita ei valitettavasti saa valita, mutta nopealla toiminnalla pystyy yleensä edes hieman vaikuttamaan matkustusmukavuuteen.

Pukeudu mukavasti

Tämä on ehkä turha neuvo, mutta sanonpahan silti. Mukavat vaatteet joissa on helppo istua, liikkua ja vaihtaa asentoa tekevät pitkästä matkasta huomattavasti miellyttävämän.

Lentokoneessa turpoaa herkästi niin vatsa kuin jalatkin, eli tiukat farkut tai jo valmiiksi napakat kengät ovat huonoja ideoita. Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että muunmuassa lentokoneiden vessat ovat ahtaita ja niillä on taipumusta täristä ja heilua muun koneen mukana. Yritäpä siellä sitten pujahtaa kaatumatta ulos jumpsuitista tai ahtautua koppiin muhkean tyllihelman kanssa..

Liputan aina ison huivin ja villasukkien puolesta mitä tulee pitkiin lentohin. Minulla on aina kylmä, ja lentokoneessa yleensä vielä tuplasti kylmempi. Villasukat pitävät varpaat lämpinä ja iso huivi tuplaa niin huivina, peittona, viittana kuin tyynynäkin. Muistuttaisin kuitenkin, että lentokenttä ja -kone ovat kaikesta huolimatta julkisia paikkoja. Eli miettikää jooko kahdesti ennenkuin ilmestytte paikalle onepiecessä tai vastaavassa pyjamassa..

Pakkaa fiksusti

Pitkille lennoille kannattaa varata muutakin viihdetta kuin se pieni ruutu. Lennolla joutaa katsoa filmin tai pari, mutta suosittelen nappaamaan mukaan hyvän kirjan, omat kuulokkeet, sekä kynää ja paperia. Vielä parempi, jos nämä nappaa kassiin jonka saa sujautettua edessä olevan penkin alle – silloin ei tarvitse odotella valomerkkia tai vieruskaveria, toisin kuin silloin, kun laukku viihdykkeineen joutuu hattuhyllylle.

Viihdykkeiden lisäksi hollilla kannattaa pitää huulirasva ja nenäliinoja. Huulet kuivuvat herkästi kuivassa lentokoneilmassa, ja nenäliinat toimivat niin sotkujen siivoamiseen kuin nenän niistämiseenkin. Myös omat eväät, kuten jonkinsortin naksut, vesipullo ja hedelmät ovat näppäriä, jos on pienikin riski ettei lentokoneruoka maistu tai nälkäkiukku voi yllättää. Itse en perusta niskatyynyistä, mutta moni vannoo niiden nimeen. Erityisesti jos tarkoituksena on nukkua lennolla, silmälaput ovat hyvä pari tyynylle. Viltin saat lähes taatusti koneesta.

Niin yksinkertaisilta kuin nämä vinkit kuulostavatkin, uskokaa huviksenne, että ne tekevät pitkästä matkasta vähintään tuplasti mukavamman!

Ja jos Kanada aiheiset jutut kiinnostavat, aloittakaa vaikka tästä viime talvisesta postauksesta ja vinkeistä lumilomaan Ottawassa.

8 thoughts on “3 vinkkiä pitkille lennoille

 • Reply Love me do crew December 27, 2017 at 00:07

  Onnea! Blogisi on mukana Vuoden Hääblogi 2018 -finaalissa! Käythän lukemassa finalistien ohjeet osoitteesta https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018 ja nappaa blogiisi Vuoden Hääblogi 2018 -finalistien tunnistebanneri, joka kannustaa lukijoitasi äänestämään blogiasi Vuoden hääblogiksi! Mikäli haluat osallistua Hääbloggaajien miittiin 21.1.2018 Kaapelitehtaalla Love me do -häämessujen yhteydessä, laitathan meille meiliä osoitteeseen fanny@lovemedo.fi otsikolla Hääblogimiitti 8.1.2018 mennessä. Ohh the fun we’re gonna have!

  • Reply Laura December 27, 2017 at 13:03

   Hei mahtavaa!! Kiitos tiedosta 🙂

 • Reply Heta December 27, 2017 at 04:07

  Hyvältä kuulostavia vinkkejä.
  Meillä on maaliskuussa tiedossa ensimmäinen oikeasti pitkä lentomatka, jolloin nämä vinkit tulevat taatusti hyödynnettyä.

  • Reply Laura December 27, 2017 at 13:07

   Kiva jos näistä on iloa 🙂 Matkajuttuja varmasti ilmestyy jatkossa entistä useammin, eli pysy ihmeessä linjoilla!

 • Reply Saara December 29, 2017 at 00:07

  Minä en lennä enää mihinkään ilman vastamelukuulokkeita❤️ Niiden kanssa leffan katsominen tai musiikin kuuntelu on nautinnollista, mutta yhtä usein pidän kuulokkeita päässäni ilman mitään niistä tulevaa ääntä. Silloin voi esim nukkua tyytyväisenä vaikka viereisellä penkillä itkisi vauva puolet lennosta, kuten kävi äskeisellä pitkähköllä yölennolla. Ne myös blokkaavat ihanasti kaiken sen huminan ja surinan ym normaalin lentokonemelun.

  • Reply Laura December 29, 2017 at 15:17

   En ole koskaan tajunnut että vastamelukuulokkeilla saisi noin tehokkaasti blokattua lentokoneen melun! Täytyy kyllä testata, kuulostaa nimittäin houkuttelevalta!

 • Reply Terhi December 29, 2017 at 07:01

  Moikka! Minäkin kirjoitin taannoin 10 vinkkiä, jolla lentomatkustamisesta tulee mukavampaa. Samoja juttuja osittain, ei ole vielä taikasauvaa tai teleporttia. https://matkapaloja.com/2017/09/07/igtt-miten-teet-lentomatkustamisesta-kivaa/

  • Reply Laura December 29, 2017 at 15:20

   Jos ei viel teleporttia niin onhan Elon Muskilla jo julmetun nopea lentokoneraketti suunnitteilla 😀 Mutta vielä toistaiseksi mennään ihan vaan hyvien vinkkien varassa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.