Viestinnän maisteri

Niin se vain kuulkaa on, että valmistuin jokunen viikko sitten Amsterdamin yliopistosta maisteriksi! Varsinainen valmistujaisseremonia pidettiin tällä viikolla, ja vasta nyt alkaa todella tuntua, että se oli siinä. Meikäläisen opinnot nimittäin.

Olen aina ollut ihminen, joka rakastaa oppia uutta. Voin viettää tyytyväisenä tuntikausia nenä kiinni kirjassa tai ruudussa, kuuntelen mielelläni fiksumpiani, keskustelen ajankohtaisista aiheista ja sytyn asiallisesta väittelystä. Ajoittain imen informaatiota kuin sieni. En silti voi väittää, että nämä reilu neljä vuotta yliopiston penkillä olisivat olleet pelkkää riemua. Siinä missä osa kursseista oli äärimmäisen mielenkiintoisia eikä luennoilta olisi malttanut lähteä kotiin, mahtui joukkoon myös kursseja, joilla tuntui etten ymmärrä sanaakaan edes kurssi-infosta. Kärsivällisyys ja ahkeruus kuitenkin palkittiin, ja kaikesta selvittiin lopulta kunnialla. Nyt on aika ylpeänä kiittää ja kumartaa maisterin tutkintotodistus kädessäni.

Kaikille niille, jotka harkitsevat yliopisto-opintoja ulkomailla tai vaikka opiskelijavaihtoa, sanon, että olkaa rohkeita ja käykää edes kokeilemassa! Arki ulkomailla opettaa aivan mielettömän paljon sekä itsestä että maailmasta, ja se tuo eteen ihan uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia. Ja jos opiskelu ulkomailla ei tunnukaan omalta, sieltä kyllä pääsee aina takaisin kotiin.

Vaikka yliopisto on (ainakin toistaiseksi) omalta osaltani ohi, ei uuden oppiminen suinkaan lopu siihen. En malta odottaa, että pääsen kunnolla mukaan työelämään, uusiin haasteisiin, ja sitä kautta kehittämään ammatillista osaamistani ja oppimaan uutta.

Iso kiitos tukijoukoille, tästä ei olisi tullut yhtään mitään ilman teitä!

2 thoughts on “Viestinnän maisteri

  • Reply Krista April 10, 2018 at 07:37

    Paljon onnea! Hieno saavutus 🙂

    • Reply Laura April 10, 2018 at 19:14

      Kiitos Krista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.