Tilinpäätös 2018 ja tavoitteet 2019

Aivan ensiksi, onnellista uutta vuotta kaikille! Blogin valtasi loppuvuodesta hieman yllättävä radiohiljaisuus kiitos arkikiireiden ja muiden jahkailujen, mutta täällä sitä taas ollaan – valmiina uuteen vuoteen. Blogiskenessä pyörivillä varmasti kohta tulee jo korvistakin nämä edellisen vuoden kertailut ja tulevan vuoden lupaukset, mutta hei, pakkohan se on työntää omakin lusikka tähän soppaan. Pyrin pitämään “pakollisen” vuodenvaihtopostauksen lyhyenä ja ytimekkäänä, minkä jälkeen voidaan jatkaa ihan muihin asioihin tulevissa postauksissa.

Vuosi sitten en osannut kuvitellakaan mitä kaikkea 2018 pitäisi sisällään, ja taaksepäin katsoessa voi vain hämmästellä miten paljon sitä yhdessä vuodessa ehtiikin. Vuonna 2018 muunmuassa valmistuin maisteriksi, muutimme Amsterdamista Lontooseen, aloitin uudessa työpaikassa, lomailimme Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, kestitsimme lukuisia vieraita kotonamme sekä damissa että Englannissa, koin liikunnan riemua ja painoin pidempiä työpäiviä kuin koskaan ennen. Kaiken kaikkiaan vuosi on sekä ottanut että antanut paljon, ja toivon, että vuosi 2019 jatkuu jossain määrin samoissa merkeissä, joskin ehkä vielä himpun anteliaampana ja armollisempana.

Vuodelle 2018 asettamani tavoitteet osoittautuivat hyviksi suuntaviivoiksi ja teemoiksi koko kuluneelle vuodelle, ja on kiva päästä sanomaan, että kaikki näistä toteutuivat suurimmilta osin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun julkistin omia tavoitteitani, ja koin, että harkittujen tavoitteiden kautta oli helpompi myös työskennellä tavoitteiden saavuttamiseksi. Siksi haluankin listata muutaman tavoitteen myös vuodelle 2019.

1. Pitkän tähtäimen suunnitelmat ja perustusten rakentaminen

Uskon, että tämä tulee olemaan yksi vuoden kantavia teemoja, sillä pitkän tähtäimen suunnitelmat ja niiden toteuttaminen ovat pyörineet mielessä jo hyvän aikaa. Tänä vuonna haluan panostaa erityisesti kaikkeen siihen, mitä toivon saavuttavani tulevina vuosina, ja rakentaa hyvät perustukset joiden päälle on helpompi lähteä rakentamaan tulevia juttuja. Tämän piiriin kuuluu monenlaista aina terveyden ylläpitämisestä vahvaan parisuhteeseen, rahan säästämiseen ja uraa edistäviin päätöksiin. Tähän liittyvät vahvasti myös alla eritellyt tavoitteet.

2. Hyvinvointiin ja terveyteen panostaminen

Suoraa jatkoa viime vuodelta, mutta haluan jatkaa panostamista niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin ja ylläpitää terveyttä parhaani mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa aktiivista elämäntapaa yhdistettynä monipuoliseen ruokavalioon. Haluan viettää enemmän aikaa ulkoilmassa ja vähemmän aikaa ruudun edessä, liikkua mieluisten lajien parissa ja opetella kokkaamaan uusia ruokalajeja.

3. Uralla eteneminen

Valmistuminen ja ensimmäinen vakituinen oman alan työpaikka valoivat uskoa omaan osaamiseen ja vahvistivat ajatusta siitä, että oikeilla jäljillä ollaan. Tämän vuoden tavoitteena onkin panostaa ammattiosaamisen kehittämiseen ja uralla etenemiseen. Haluan kehittää omaa osaamistani, verkostoitua ja astua oman mukavuusalueeni ulkopuolelle entistä useammin.

4. Aitous

Meillä kaikilla on monta roolia, ja välillä näiden roolien yhdistäminen tuntuu tukahduttavan hankalalta. Pitäisi tehdä tai sanoa sitä tai tätä, mutta yhdessä roolissa ei voi ja toisessa on pakko. Mutta entä jos kaikkien näiden roolien keskeltä löytäisi kultaisen keskitien, ja osaisi ja uskaltaisi olla aito, oma itsensä?

Uskon, että kaikkien onnellisimpia ja menestyneimpiä ovat nimenomaan ihmiset, jotka osaavat ja uskaltavat aidosti nauttia elämästä. Tämä korostuu erityisesti sosiaalisen median aikakaudella, kun lukemattomien ihmisten elämänlaatu riippuu tykkäyksien tai seuraajien määrästä. Ei siis sillä, että someen panostamisessa, laadukkaassa sisällöissä tai hyvissä tarinoissa olisi mitään vikaa, mutta on surullista ajatella miten monta upeaa hetkeä menee täysin ohi täydellistä instakuvaa tavoitellessa tai murehtiessa kuinka miellyttää mahdollisimman monia tuntemattomia ihmisiä sosiaalisessa mediassa, saati kaikkia niitä onnettomuuksia jotka aiheutuvat ruutua tuijottelevien zombien takia.

Pyrin itse tänä vuonna aitouteen erityisesti omassa elämässäni ja rooleissani, mutta myös somessa ja blogissa. Haluan, että minut voi tunnistaa samaksi ihmiseksi missä tahansa ympäristössä, oli se sitten kavereiden illanistujaiset, työpaikka tai somekanava. Kannustan myös muita pyrkimään samaan.

5. MATKAILUA, TEKEMISTÄ, KOKEMISTA, NÄKEMISTÄ

Kuten aina, myös tänä vuonna aion jatkaa seikkailuja pitkin maailmaa! Haluan päästä tekemään, kokemaan ja näkemään uutta ja ihmeellistä, samoin kuin vanhoja tuttuja juttuja.

Tulevalle vuodelle on jo tiedossa muutama kaukomatka, minkä lisäksi lähimatkailu ja erityisesti brittein saarten maaseutu kiinnostaa. Haaveissa on tänä vuonna keskittyä nimenomaan luontoseikkailuihin ja tutustua paremmin nykyiseen asuinmaahan ja -kaupunkiin.

Millaisia tavoitteita sinulla on alkaneelle vuodelle?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.