Tasapainon hakemista hektisessä Lontoossa

Lontoo on heittämällä hektisin kaupunki jossa olen koskaan asunut. Elämäntapa ja -tahti täällä ovat aivan omissa sfääreissään, mikä on jo alkumetreillä pakottanut miettimään mitkä asiat arjessa ovat kaikista tärkeimpiä, ja mille yksinkertaisesti täytyy tehdä aikaa. Kuluneet viikot ovatkin olleet vahvasti tasapainon hakemista hektisessä Lontoossa.

Lontoossa töitä paiskitaan ahkerasti, ja se, mitä päivästä jää duunin jälkeen jäljelle, menee monilla työmatkoissa, afterworkeilla ja treenien parissa. Varsinkin viikolla lontoolaiset ovat vahvasti suorittajakansaa: koko ajan täytyy olla menossa, verkostoitumassa, tekemässä ja skarppina. Koska niin tekevät kaikki muutkin.

Kilpailu ja sosiaalinen paine on kovaa, minkä lisäksi miljoonakapungissa riittää vilinää, ja jo kadun ylittäminen vaatii huomattavaa aivokapasiteettia. Siinä on väisteltävä tuhatta muutakin kävelijää ja vähintään yhtä montaa ajoneuvoa, samalla kun pitäisi jo juosta korkokengissä bussiin/metroon/kokoukseen/yksille, lukea vielä pari sähköpostia toisella silmällä ja olla läikyttämättä take away kahvia.

Ei siis ihme, että pää käy jatkuvasti ylikierroksilla ja aika on kortilla.

Omat työtuntini ovat kohtuulliset (joskin työpäivät aika haipakkaa), mutta kaikenmaailman kissanristiäisiä kyllä riittäisi. Työmatkoihin menee kaikkiaan pari tuntia päivittäin. Kotona odottaa niin parisuhde kuin kotityötkin. Kaiken tämän tohinan keskellä olen kokenut äärettömän tärkeäksi löytää jotakin, jolla rauhoittaa päivä ja ladata akkuja. Ja kylmän viileästi raivata kalenterista tilaa tälle.

Oma valintani hektistä arkea tasapainottamaan on ollut tuttuihin, terapeuttisiin liikuntalajeihin palaaminen. Lontooseen muuton myötä olen elvyttänyt innostukseni lenkkeilyyn ja joogaan.

Joogaan ihastuin muutamalla kokeilulla Torontossa asuessamme. Joogastudio sijaitsi parin minuutin kävelymatkan päässä kotoamme, ja parhaimmillaan joogasinkin viisi kertaa viikossa. Amsterdamiin muuttaessa jooga kuitenkin jäi, kun mieluisaa studiota ja opettajia ei tuntunut löytyvän. Joogassa viehättää se, että saa rauhassa tehdä asioita omaan tahtiin, ilman kilpailua. Joogatunneilla saa – ja pitää – sulkea muu maailma pois, ja keskittyä vain yhteen asiaan. Kukaan, joka on koskaan kokeillut joogaa ei voi myöskään väittää, etteikö jooga kävisi treenistä. Kropassa aika nopeasti huomaa onko tunneilla tullut käytyä.. Olenkin riemumielin palannut joogan pariin Lontoossa, jossa lajille riittää niin kysyntää kuin tarjontaakin.

Joogan lisäksi tykkään täydentää viikkoja satunnaisilla pilates ja barre tunneilla. Näillä tunneilla saa ihan toisenlaista tuntumaa lihaksiin kuin salilla puurtaessa tai aerobisen liikunnan parissa. Ette usko montako kertaa on tullut mietittyä miten niin pieni liike tai paino saa koko kropan tärisemään..

Mitä tulee aerobiseen liikuntaan, kävely- ja jolkottelulenkit ovat olleet minulle henkireikä ja tapa tuulettaa päätä ja ajatuksia niin kauan kuin muistan. Lenkkeily ja sen mukanaan tuoma vihreä terapia ja raitis ilma antavat aikaa ja tilaa ajatella ja olla ihan vain itsekseen. Lenkkeily toimii erinomaisesti myös niissä tilanteissa, kun ovet alkavat paukkua allekirjoittaneen toimesta. Silloin on parempi, että vedän lenkkarit jalkaan ja lähden hetkeksi ulos höyryämään. Suurella todennäköisyydellä ehdin ulkoilun aikana rauhoittua ja järjestellä ajatuksiani niin, että palaan kotiin huomattavasti sopuisampana. Ja usein muuten rikon kaikki omat lenkkeilyennätykseni painellessani kiukkuisena menemään..

Niinhän ne sanovat, että liike on lääke. Tärkeintä on löytää laji, joka sopii itselle, omaan elämäntilanteeseen. Parhaimmillaan se tasapainottaa arkea, ja tuo uutta energiaa viikkoon.

2 thoughts on “Tasapainon hakemista hektisessä Lontoossa

  • Reply Elisa-Maria June 24, 2018 at 15:14

    Mahtavaa, että olet päässyt takaisin joogan pariin. <3 Kirjoituksesi puhuttelevat minua kovasti ja monella tasolla. Olen itsekin tulossa asumaan pariksi kuukaudeksi Lontooseen syksyllä. Katsotaan, millaista tasapainoilua minä alan arjessani harrastaa. 🙂

    • Reply Laura June 26, 2018 at 00:43

      Voi miten kiva kuulla <3 Tervetuloa Lontooseen ja huikkaa ihmeessä jos kaipaat täällä jooga- tai jumppaseuraa, tai miksei toki muutakin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.