Sympaattinen Cambridge

Olen jo pitkään halunnut päästä vierailemaan Cambridgessä, yhdessä Englannin tunnetuimmista yliopistokaupungeista. Kun täydellinen sauma reissulle vihdoin löytyi, oli sanomattakin selvää, että tänne lähdetään! Ja nyt ensivierailun jälkeen on pakko sanoa, että takaisin on päästävä!

Cambridge on upean vehreä (jep, talvellakin), sympaattinen pikkukaupunki jonka tunnusmerkkejä ovat majesteettiset yliopistorakennukset ja kaupungin läpi virtaava Cam-joki. Lontoosta Cambridgeen pääsee junalla alle tunnissa, ja bussilla vähän hitaammin, jos tien väärällä puolella ajaminen ei houkuttele. Myös monelta lentokentältä on Cambridgeen hyvät yhteydet.

Me olemme siitä onnellisessa asemassa, että ystävämme on paljasjalkainen paikallinen ja tarjoutui meille turistioppaaksi. Pääsimme iltapäiväteelle hänen perheensä mielettömään kotiin ja puutarhaan, pelaamaan real tennis:tä (tästä voisi melkein tehdä kokonaan oman postauksensa), kiertelemään kaupunkia ja tutustumaan yliopiston tiloihin. Cam-joella soutelu, punting, jäi valitettavasti kokematta, mutta otetaan uusi yritys jokin kaunis kesäpäivä!

Soutelun sijaan laitoimme pystyyn vuoden ensimmmäisen piknikin, jonka jälkeen ilta jatkui kasvavan kaverijoukon kanssa muutamaan pubiin ja illalliselle turkkilaiseen ravintolaan. Ei varmaan tarvitse sanoa paljonko kadutti päätös tehdä vain päiväreissu siinä vaiheessa kun kiirehdimme illan viimeiseen junaan..

2 thoughts on “Sympaattinen Cambridge

  • Reply Ansku BCN February 24, 2018 at 12:55

    Oih, Cambridge on ihana!! Kävimme siellä pari vuotta sitten marraskuussa ja minun taka-ajatuksenani oli näyttää lapsille, että jos he hoitavat kouluhommansa huolella, niin he saattavat päästä vaikka tänne opiskelemaan. Ja se toimi, molemmat haluavat nyt Cambridgeen :D. Kokeilimme puntingia, kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa paikallisen kaverin kanssa ja osallistuimme ilmaiselle kävelykierrokselle (https://www.anskubcn.com/cambridge/). Lähtisin koska vaan uudestaan!

    • Reply Laura February 25, 2018 at 15:23

      Haha mahtava porkkana lapsille hoitaa koulunsa kunnialla! Cambridgen tunnelma oli kyllä aivan omaa luokkaansa, ja tekemistä ja näkemistä riittäisi vielä monelle vierailulle. Näin talvellakin siellä viihtyi tosi hyvin, ja olisikin kiva päästä näkemään kaupunki keskikesän kukoistuksessa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.