Suuruudenhulluus hääsuunnittelussa

Pinterest ja kaikenmaailman hääryhmät ovat häitään suunnitelevan morsiamen parhaita ystäviä, mutta myös pahimpia vihollisia. Kun näkee jatkuvalla syötöllä toinen toistaan kauniimpia morsiamia, juhlapaikkoja, koristeita, mekkoja, sormuksia ja sataa muuta turhan tärkeää ihanuutta, ei ole ihmekään että moneen meistä iskee jossain vaiheessa hääsuunnittelua suuruudenhulluus tai masennus (tai molemmat). Siinä hötäkässä on yksinkertaisesti sanottuna välillä vaikea pitää oman elämän realiteetit mukana.

Valitettavan usein lukee ja kuulee kun ihmiset valittelevat etteivät saa juhliin sitä, tätä ja tuota kun ei rahat/aika/motivaatio/kaasot riitä. Tai sitä, että omat juhlat ovat täysin tuhoon tuomitut koska ei ole mallin mitoissa/miljoonia/riittävästi aikaa/kaunista säätä/upeaa juhlapaikkaa/täydellistä elämäntilannetta joko itsellä tai lähipiirillä. En voi väittää ettenkö itsekin olisi tässä kihlavuoden aikana käynyt läpi ihan samoja tunteita. Välillä omat häät ovat tuntuneet mitättömiltä johonkuhun muuhun verrattuna, tai harmittaa kun jokin ihana idea ei toimi omien suunnitelmien kanssa. Toisena päivänä taas tuntuu että omat juhlat tulevat olemaan aivan järjetön sirkus, ja voi kun oltaisiin vain karattu naimisiin jossain keskellä ei-mitään. Mitä lähemmäs häitä mennään, olen onneksi tajunnut miten turhaa tälläisten asioiden murehtiminen on. Tähän pätee hyvin äidiltäni saamani elämänohjeet kun lapsena murehdin milloin mitäkin: asiat kyllä järjestyvät, ja on ihan turhaa vertailla itseään muihin – aina löytyy joku joka on “parempi”, eikä vertailulla saa kuin pahan mielen.

Jokaisella meistä on aivan erilainen elämäntilanne ja mieltymykset niin häiden kuin muunkin suhteen. Eikä koskaan pelkkiä kuvia katsomalla tai viestejä lukemalla voi tietää mitä kulisseissa tapahtuu. Uskon vahvasti, että parhaat häät ovat ne, jotka on toteuttu juuri hääparin oman maun mukaan, ja joista hääpari nauttii täysin sydämin. Millään muulla ei loppupeleissä ole väliä kuin sillä, että kaksi rakastunutta saavat toisensa.

2 thoughts on “Suuruudenhulluus hääsuunnittelussa

  • Reply Tanja July 30, 2017 at 17:24

    Tämä on kyllä niin totta! Luulen suuruudenhulluuden iskevän kenties pahimmin silloin, jos häiden tyyliä ei vielä ole kovin tarkkaan rajattu. Kun ideoita satelee joka tuutista, haluisi moni varmaan toteuttaa ne KAIKKI. Kun yksi blogitar julkaisi ohjeen upean varpuköynnöksen tekoon, alkoi minua niin kuin varmasti todella monia muitakin himottaa hurmuisesti tehdä samanlaisia. Sitten jouduin toteamaan, että ei ne varvut vaan oikeasti sovi meidän juhlapaikkaan eikä meidän juhlien tyyliin. Eikä meidän avustajakööristä taitaisi kukaan varpumetsälle hääviikolla edes ehtiä. Pistin kuitenkin ajatuksen jemmaan muita tulevaisuuden juhlia varten. 🙂

  • Reply Laura August 1, 2017 at 21:17

    Hyvä pointti! Luulen myös että tilanne on pahimmillaan juuri silloin kun koko paketti on levällään kuin jokisen eväät, eikä häät tunnu vielä samalla lailla todelliselta tai konkreettiselta kuin lähemmäs mennessä. Onneksi hyviä ideoita voi varmasti toteuttaa vielä tulevissakin juhliss 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *