Sitruunainen katkarapupasta

Korealaisittain valmistetun tonnikalasalaatin resepti sai niin mainion vastaanoton, että uskallan lähteä jakamaan reseptejä jatkossa useamminkin.

Kaiken muuttohässäkän keskellä ollaan päästy intoilemaan upouudesta keittiöstä, joskin menu on ollut vahvasti comfort food painotteinen. Muuton myötä ruokapuoli on ollut pienessä kaaoksessa, sillä kaikki keittiössä hakee vielä paikkaansa, minkä lisäksi ruokakauppojen valikoima ja tuotteiden hyllypaikat ovat tuntemattomia. Hetki varmasti menee totutellessa, mutta josko tästä hiljalleen palattaisiin ruotuun ja parempien syömisten pariin.

Tämä sitruunainen katkarapupasta on ruoka, joka nousi heti ensimaistelulla suosikkieni joukkoon ja kuuluu nykyään bravuureihini.

Vielä ennen kuin mennään itse reseptiin, muistuttaisin kaikkia olemaan tarkkana kuuman öljyn kanssa! Varoittavana esimerkkinä kerrottakoon, että tätä pastaa tehdessä allekirjoittanut sai viimeksi keittiössä lieskat leimuamaan kippaamalla katkaravut ja niistä sulanutta vettä liian kuumaan öljyyn.. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, mutta muistutti kyllä että pään pitää pysyä mukana keittiössä vaikka olisi kuinka tuttu resepti.

Sitruunainen katkarapupasta

Pastaa varten tarvitset:

  • Katkarapuja syöjien mukaan
  • Pastaa syöjien mukaan
  • Valkosipulia
  • Puoli desiä oliiviöljyä
  • Nokare voita
  • Puoli desiä sitruunamehua + sitruunan kuorta raastettuna
  • Vajaa desi valkoviiniä
  • Red pepper flakes/ chiliä
  • Kourallinen persiljaa

Aloita sulattamalla katkaravut (sikälimikäli tarvetta on) ja laittamalla valitsemasi pasta tulille. Pastan valmistuessa sulata voi pannulla ja lisää sulan voin kaveriksi oliiviöljy. Paista valkosipulia öljyssä hetken verran, ja heitä sitten joukkoon katkaravut, valkoviini, sitruunamehu ja pieneksi pilkotut/kuivatut chilit. Kun katkaravut alkavat näyttää kypsiltä, lisää mukaan kourallinen persiljaa ja hieman raastettua sitruunan kuorta. Mausta vielä koko komeus mustapippurilla.

Tarjoile valmiin pastan kera. Ja varmista, että katoit ruokailijoille myös lusikan – tätä herkkua ei nimittäin malta jättää tyhjän lautasen pohjalle pisaraakaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.