Save the date

Kulunut viikko vietettiin miehen kanssa pitkästä aikaa samassa osoitteessa, ja kaiken ällösöpöilyn ja uuteen kotikaupunkiin tutustumisen lisäksi ehdittiin hoitaa parit hääjutut eteenpäin. Puhetta oli niin menusta kuin budjetistakin, minkä lisäksi saatiin viimein lähetettyä Save the datet! Tosiasiassahan nämä ehtivät odotella valmiina jo reilun kuukauden päivät, mutta tässä lähetys vähän jäi kun tässä muuttohässäkän keskellä koko homma jotenkin unohtui..

Pohjois-Amerikassa Save the date on enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta Suomessa ymmärtääkseni päivämäärästä muistuttelu on hieman harvinaisempaa. Mietin pidemmän aikaa kannattaakohan näitä edes lähettää suomalaisvieraille, ja erityisesti ymmärtääkö vanhempi väki epävirallisen kutsun päälle ollenkaan. Lopulta päädyttiin kuitenkin helppouden takia lähettämään viestit sähköpostilla, ja siinähän ne sitten samalla vaivalla menivät kaikille. Sähköposti on sopivan epävirallinen viestintäväylä, eli oletettavasti aiheuttaa vähemmän hämmennystä kuin postissa saapuva “kutsu” joka ei kuitenkaan ole kutsu. Tähän mennessä saatujen vastausten perusteella sanoisin että tehtiin oikea valinta.

Meidän kihlaus eikä hääpäiväkään ole olleet missään vaiheessa salaista tietoa, muttei kuitenkaan olla huudeltu asiassa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tieto häistä saattaa siis tulla joillekin kutsutuista hieman puskista, mutta meneepähän nyt sitten samalla viesti perille myös niille keitä ei säännöllisesti tavata.

Meidän Save the datet on hyvin simppelit ja valmistuivat nopeasti. Mies piirteli yhtenä iltana pari eri versiota kirkosta, ja allekirjoittanut väritteli kirkon kattoa sitä mukaan kun kuvia syntyi. Skannattiin suosikki ja lisättiin tekstit – tadaa, valmista tuli! Kielipolitiikkaa pohdittuamme tehtiin lopulta vielä kutsusta kaksi versiota, mutta pidettiin molemmat kaksikielisinä. Pyöräytettiin vain kielten järjestys päinvastaiseksi niin, että toisessa versiossa suomi on pääkielenä, toisessa englanti. Näin jokainen saa vähän tuntumaa kahteen kieleen ja osaa odottaa mitä tulevan pitää, mutta saa viestin kuitenkin omalla kotikielellään.

Lopputulos on meidän mielestä aika kiva, ja ollaan tosi tyytyväisiä että päätettiin lähettää nämä kaikille – vastaanotto on ollut aivan mahtava! Lisäksi korttien askartelu oli hauska projekti, ja päätettiin että tehdään muitakin häiden paperijuttuja DIY meiningillä. Saa nähdä mitä niistä sitten tulee.

2 thoughts on “Save the date

  • Reply Medar October 2, 2016 at 18:59

    Tosi kivannäköiset! 🙂

  • Reply Laura October 2, 2016 at 21:42

    Kiitos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *