Raglan Castle, Wales

Wales on tunnettu paitsi maisemistaan ja lohikäärmeestään, myös linnoistaan. Olisi ollut huutava vääryys jättää linnat täysin väliin, vaikka kohde valittiinkin ennenkaikkea patikointimahdollisuuksien perusteella. Walesin lukuisista linnoista Raglan Castle valikoitui vierailukohteeksi ihan puhtaasti sopivan sijaintinsa ansiosta, eikä meillä ollut oikein minkäänlaisia ennakko-odotuksia linnaa kohtaan.

Raglan linna (tai totuuden nimissä, linnan rauniot) osoittautui kiehtovaksi paikaksi, jossa kierreltävää ja katseltavaa riitti yllättävän paljon. Linna on yllättävän suuri, ja sitä sai kierrellä aika vapaasti aina pimeistä kellareista vallihaudan reunalle ja tornien huipuille. Jokaisesta huoneesta löytyi taulu tai pari, jotka kertoivat linnan historiasta ja asukkaista, sekä siitä, miltä linna aikoinaan näytti ja mihin lukuisia huoneita käytettiin.

Alueella oli myös keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita tyyppejä, joilta kiinnostuneet saivat oppeja keskiaikaiseen ruoanlaittoon tai vaikka miekan käyttöön. Meiltä nämä aktiviteetit jäivät välistä, mutta erityisesti lapsivieraat vaikuttivat haltioituneilta nähdessään ritarien miekkailevan ja ampuvan jousilla linnan pihalla.

Pari tuntia Raglanissa vierähti äkkiä, ja vierailu sai kieltämättä mielikuvituksen laukkaamaan. Kotimatkalla sitten käytiinkin hyvä keskustelu aiheesta “mieti jos oltaisiin eletty silloin/linnassa/palvelijana/kuninkaallisena/jne”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.