Palkkaisitko kaverin (hää)hommiin?

Meidän monen lähipiiristämme tai ainakin tutun tuttuina löytyy osaajia alalta jos toiseltakin, ja hääbudjetin paukkuessa tälläisen ihmisen palkkaaminen reilulla kaverialella varmasti houkuttelee yhtä jos toistakin.

Näin kävi myös meidän kohdallamme. Pyöritellessämme ideoita hääkutsuihin, sulhanen heitti ilmoille että hänen jääkiekkojoukkueessaan maalia vartioi taitava graafinen suunnittelija. Tutustuimme yhdessä kaverin töihin, ja tykkäsimme kovasti hänen tyylistään. Otimme siis yhteyttä tähän nuoreen suunnittelijaan, ja kyselimme josko normaalisti isoille firmoille työskentelevä graafikko olisi kiinnostunut taiteilemaan hääkutsuja kanssamme. Vastaus oli myöntävä, ja saimme nopeasti sovittua kutsujen tyylistä sekä hinnoista, ja ennakkomaksukin maksettiin. Siitä lähti alamäki.

Deadlineksi sovittiin helmikuun loppu, ja sitä ennen piti saada nähdä ensimmäinen vedos johon voitaisiin vielä tehdä muutoksia. Kaverista ei kuitenkaan kuulunut pihahdustakaan ennakkomaksun suorittamisen jälkeen, mutta koska kyseessä oli kaveri, aloimme vasta helmikuun loppua kohti kysellä ensimmäisen version perään. Saimme vastauksen kolmanteen sähköpostiimme, ja lupauksen siitä, että viikkoa myöhemmin herralla olisi näyttää “some good stuff”. Nyt ollaan hyvää vauhtia matkalla kohti huhtikuun alkua, ja kyseinen herra tuntuu joutuneen maan nielemäksi. Emme ole saaneet vastauksia yhteenkään sähköpostiimme saati puheluun. Rehellisesti mieleni tekisi laittaa tulikivenkatkuista viestiä tälle taiteilijasielulle, ja aivan varmasti tämän olisin jo tehnyt jos kyseessä ei olisi kaveri. Asia on nyt sulhasen hoidossa (ja tavallaan hänen ja kaverinsa välinen), joten yritän parhaani mukaan pitää näppini erossa tästä sopasta.

Kutsut on kuitenkin saatava lähtemään toukokuun alkuun mennessä, joko graafikon avustuksella tai ilman. Saa nähdä kuinka tässä vielä käy, mutta nyt ei kyllä hyvältä näytä.

Oman kokemuksen ja kauhutarinoiden perusteella en siis suosittele kaverin tai sukulaisen palkkaamista häähommiin. Ei ole kiva jos kaverisuhde kärsii jos ette saakaan mitä haluatte tai mistä on sovittu tai jos jotain muuta ikävää tapahtuu. Ja jos palkkaatte kuitenkin, niin sopikaa edes pelisäännöistä ja aikatauluista kirjallisesti ja mahdollisimman tarkasti. Vielä parempi idea: palkatkaa rautainen ammattilainen.

8 thoughts on “Palkkaisitko kaverin (hää)hommiin?

 • Reply Sonja ll Luomalla- blogi March 26, 2017 at 21:56

  Voi ei! Ihan superinhottava tilanne 🙁 Toivottavasti ratkeaa parhain päin!

 • Reply Tanja March 26, 2017 at 22:14

  Kuulostaapa kurjalta! 🙁 Todella selkärangatonta toimintaa tältä tyypiltä. Mutta mistäpä olisi voinut tietää ennakkoon?

 • Reply Laura March 26, 2017 at 23:43

  No näin on! Vielä ei olla ihan toivoa heitetty, mutta hieman epätoivoiselta alkaa näyttää.. Toivotaan parasta!

 • Reply Laura March 26, 2017 at 23:46

  Ei voi kyllä kuin ihmetellä, ammattilainen kuitenkin kyseessä! Toki ymmärrettäisiin jos isompia ja tärkeämpiä asiakkaita tulisi minkä vuoksi kaverihommat viivästyvät, mutta sitä en sulata että sanaakaan sanomatta kadotaan kuin tuhka tuuleen! Toivotaan että homma loppuviimein kääntyisi kuitenkin parhain päin

 • Reply Marja March 27, 2017 at 11:52

  Onpas todella ikävä tilanne! Ja vaikka olitte sopineet maksuista ja kaikista kuvioista selkeästi ennakkoon 🙁 Yleensä tällaista tuppaa tapahtumaan, kun kyse ei ole ammattilaisista tai ei olla sovittu tarkasti, mitä ja milloin ja millä korvauksella. Tässä tapauksessa kuulosti, että etukäteen kaikki näistä näytti olevan hoidossa…. Mutta näemmä sekään ei aina riitä.

 • Reply Laura March 27, 2017 at 20:42

  Aivan uskomatonta! Olin lukenut kaikki kauhutarinat väärinymmärryksistä ja sopimusten puutteesta, mutta enpä olisi arvannut että näin kävisi vaikka olisi mustaa valkoisella.. Tiedä nyt sitten miten tämän kanssa toimisi 🙁

 • Reply Anonyymi March 28, 2017 at 20:59

  Niin ja kyllähän kuitenkin maksettu työ kuuluu niiden tärkeiden hommien listaan, oli työnantajana sitten kaveri tai ei :/ Eipä voi kuin ihmetellä. Itse en ainakaan kehtaisi pyytää maksua joltain tutulta ja sitten jättää tekemättä. Jos eteen tulisikin jotain yllättävää, ilmoittaisin kaverilleni heti ja tarjoutuisin vieläpä maksamaan ennakkomaksun takaisinkin. Ei riitä mulla oikeudentaju vaan tollaiseen.

  Anteeksi purkautuminen 😀 Mutta toivottavasti asia järjestyisi parhain päin! Ja toivottavasti ei tälle kaverille ole tapahtunut mitään ikävää joka sitten olisi tämän kommunikaatiokatkoksen aiheuttanut (koskaan ei voi kuitenkaan tietää mistä kiikastaa..)

  – Kukka

 • Reply Laura March 28, 2017 at 23:10

  Saa purkautua! Itsekin piti kirjoittaa blogipostaus aiheesta kun en ole päässyt avautumaan muille kuin miehelle 😀

  Tällä kaverilla on nyt tekosyyt vähissä, eikä ainakaan somestalkkauksen perusteella vaikuta että mitään kovin ikävää olisi sattunut. Toivotaan että herralta jossain vaiheessa löytyy selkärankaa sen verran että saadaan edes pahoittelut ja pystytään asiallisesti keskustella asiat läpi. Ihan uskomatonta toimintaa ammatti-ihmiseltä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.