Negatiiviset tunteet

Hääryhmiä seuratessa ei voi olla huomaamatta valtavaa negatiivisten tunteiden määrää joka keskusteluissa velloo. Rahan puutetta voivotellaan, vieraslistan kokoaminen ja kutsumattomat vieraat ahdistavat, oma kroppa ei kelpaa muttei myöskään toisen tekemä meikki tai kampaus, muiden mielipiteet ahdistaa, oikean väristen lautasliinojen löytäminen aiheuttaa itkupotkuraivareita. Erityisesti ulkopuoliselle nämä tuskastelun aiheet kuulostavat aivan järjettömiltä, ja kyllähän sitä aina välillä itsekin tulee mietittyä että miten näin pienestä asiasta saa muodestettua maailmanlopunluokan ongelman.

Häissä on lopulta kuitenkin tärkeintä se, että rakkaat ihmiset pääsevät paikalle ja hääpari naimisiin. Se, että ruokaa ja juomaa riittää tulee hyvänä kakkosena, ja muut jutut ovat vain bonusta. Tämä tiivistää aika hyvin meidän hääsuunnittelumentaliteetin. Naimisiin päästään ilman tuolihuppuja tai kakunkoristettakin, eikä rehellisesti kukaan varmastikaan muista oliko kutsuissa monogrammi tai viinipulloissa itse tehdyt etiketit. Tottakai toivon, että jokainen saisi tuotua mukaan häihin juuri niin paljon hääparin omia juttuja kuin mahdollista, ja että juhlien järjestämiseen saisi apua läheisiltään. Yritetään kuitenkin rakkaat morsiamet muistaa, että vaikka omat häät olisivat mielessä 24/7, eivät ne aina ole muiden mielessä. On ihan ok, että kaasot eivät muista häämatkakohdettanne tai vapaaehtoisesti ilmoittaudu monen tunnin askartelutuokioon vuotta ennen häitä (tosin, ehdottakaapa vaikka viininmaistelua niin johan alkaa kiinnostuneita ilmaantua). Toisaalta, on myös ihan ok pyytää apua ja suoraan ilmoittaa jos jossakin mättää. Ne ovat teidän juhlanne – eivät vanhempienne, sukulaistenne tai bestistenne. Teidän.

Häähumussa helposti unohtuu se perimmäinen syy juhlien järjestämiseen kun pikkujutut ja yksityiskohdat ottavat vallan. Siksi tekeekin välillä hyvää istua alas ja rauhassa miettiä miksi häät järjestetään. Miksi menette naimisiin, mitä rakastatte toisissanne. Kertokaa ihmeessä sille puolisollekin miksi hän on maailman ihanin ja rakkain ihminen.

Rakkaudentäyteistä viikonloppua ♥

6 thoughts on “Negatiiviset tunteet

 • Reply Kata May 5, 2017 at 21:01

  Oot paras <3

 • Reply Jinna May 6, 2017 at 12:31

  Hyvä kirjoitus ja olen AIVAN samaa mieltä 🙂 joskus vaan keskittyy liikaa niihin ongelmakohtiin, eikä muista kaikkia niitä mahtavia!

 • Reply Laura May 7, 2017 at 16:45

  <3

 • Reply Laura May 7, 2017 at 16:46

  Näin on! Välillä pitää vaan pysähtyä ja keskittyä välillä niihin hyviin ja ihaniin asioihin arjen keskellä!

 • Reply Vilkku May 8, 2017 at 13:39

  AIVAN samaa mielta. Ja nyt tulee tulenarka kommentti: musta tuntuu etta suomalaiset on keskimaaraista innokkaampaa porukkaa hakemaan niita harmaan savyja vaikka jos mista aiheesta. Omista haista jaksetaan hakea sen tuhannetta ongelmaa, niinkuin sanoit. Tottakai esimerkiksi amerikkalaisia morsiamia myos stressaa, mutta tuntuu etta suomalaiset tykkaa oikein velloa pahassa mielessa. Tasta esimerkkina se miten muidenkin haita arvostellaan (erityisesti jos haihin on ollut mahdollisuus panostaa rahallisesti keskivertoa enemman).

  Itse sanoisin etta relax Finnish brides! Nyky-asuinmaani on koyha kuin mika, ja mekko etc tarjonta hyvin rajattua. Ja silti haat on mita ihanimpia! Rakkaus on kaunein asuste 🙂

 • Reply Laura May 8, 2017 at 22:17

  Todellakin, rakkaus on kaunein asuste ja se kyllä paistaa kilometrien päähän!

  Harmillista että monet suomalaiset morsiamet tuntuvat tosiaan olevan kovin hanakasti masistelemassa omia häitään ja oikein kilpailemassa siitä kenellä on vaikeinta! Tuntuu niin turhalta, että jatkuvalla syötöllä vellotaan pahassa mielessä, lytätään muiden ystävällisesti antamia ehdotuksia ja ideoita, ja arvostellaan siinä sivussa vielä toisten tekemät valinnat. Tiedä sitten onko kyse suomalaisesta luonteenlaadusta, häähormoneista vai mistä, muta tämä kyllä jaksaa ihmetyttää!

  Ihana että olet päässyt näkemään häitä ja nauttimaan rakkauden juhlasta myös nykyisessä asuinmaassasi 🙂 On todella silmiä avaavaa päästä näkemään miten muissa kulttuureissa ja ympäristöissä juhlitaan rakkautta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.