Muutto Englantiin

Ei tarvitse olla salapoliisi päätelläkseen jo otsikosta, että me olemme muuttamassa Englantiin. Muuttopäätös oli samaan aikaan yllättävä ja kuitenkin odotettavissa. Olemme viihtyneet Amsterdamissa paremmin kuin hyvin, ja olimme valmiita asettumaan tänne pidemmäksikin aikaa. Paperityöt ovat kunnossa ja elämä on asettunut uomilleen. Reilu kuukausi sitten mieheni kuitenkin nosti kissan pöydälle ja avasi keskustelun siitä, josko Englanti sittenkin olisi pitkällä tähtäimellä parempi vaihtoehto. Muutaman viikon hauduttelun ja jossittelun jälkeen tulimme yhdessä siihen tulokseen, että käännetään tämä kortti ja katsotaan mitä tuleman pitää.

Miksi?

Valehtelisin jos väittäisin etteikö työt painaisi vaakakuppia vahvasti Englannin hyväksi. O on lentänyt Amsterdamin ja Lontoon väliä lähes viikottain jo useamman kuukauden ajan töidensä takia. Vaikka matka ei ole pitkä, on kahden maan välillä poukkoilu pidemmän päälle raskasta, hankalaa ja epäekologista. Minä puolestani valmistuin vastikään maisteriksi, ja sen jälkeen on tullut kirjoitettua työhakemus jos toinenkin.

Alankomaissa hyvin moni firma vaatii varsinkin omalla alallani erinomaista hollannin kielen osaamista, ja sitä ei allekirjoittaneelta valitettavasti tähän hätään löydy. Aika nopeasti aloinkin lähetellä hakemuksia myös saarivaltion suuntaan. Englannissa mahdollisuudet löytää omaa kiinnostusta ja osaamista vastaavaa työtä paranivat huomattavasti kielimuurin hävitessä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että työpaikka löytyi Lontoosta jo ennen muuttoa.

Olemme molemmat asuneet saarella jo aiemmin – minä pohjoisessa Newcastle-upon-tyne:ssa, mies Marlborough:ssa, Liverpoolissa ja Lontoossa – ja tiedämme viihtyvämme. Englannin nummet ja sympaattiset pikkukylät ovat silmissämme tasoissa Amsterdamin kanaalien ja viehättävien kanaalitalojen kanssa. Lontoo ja Amsterdam ovat molemmat monikulttuurisuuden kehtoja. Myöskään sään suhteen erot Englannin ja Alankomaiden välillä eivät ole kummoisia, eli siinäkin mielessä tilanne on plus miinus nolla.

Amsterdamissa kielimuuri ja maasta toiseen vaihtavien expatien kulttuuri on osaltaan vaikuttanut myös ystävyyssuhteiden luomiseen. Hyvänpäiväntuttujen lisäksi meillä on Amsterdamissa kourallinen ystäviä, kun taas Englannissa verkostomme on jo huomattavasti kattavampi. Uusia ystävyyksiäkin on helpompi lähteä luomaan kun kieli ja kulttuuri ovat tuttuja ja moni on tullut jäädäkseen pidemmäksi aikaa.

Brexit on toki edelleen yksi iso kysymysmerkki, ja mielenkiinnolla jäämme seuraamaan miten se tulee elämäämme vaikuttamaan tulevaisuudessa.

Minne?

Lontooseen. Asuntoja on käyty katsomassa ja muutama potentiaalinen asunto on jo löytynytkin. Jos asuntomarkkinat Amsterdamissa ovat hurjat, niin ei tämä kyllä ole yhtään sen helpompaa Lontoossakaan! Tarjontaa ja kysyntää riittää, mikä valitettavasti näkyy siinä, ettei hinta-laatusuhde ei ole missään määrin kohdallaan. Asunnon metsästyksessä varmasti riittää työnsarkaa tuleville viikoille.

Milloin?

Nykyinen vuokrasopimuksemme päättyy huhtikuun loppuun, ja sitä myötä Lontooseen olisi tarkoitus muuttaa heti toukokuun alussa.

Miltä nyt tuntuu?

No mitäs tässä, jännityksen ja innostuksen sekaisin tuntein työstetään muuttoa ja valmistaudutaan uuteen jaksoon elämässä!

6 thoughts on “Muutto Englantiin

 • Reply Krista April 14, 2018 at 09:53

  Hurjaa! Mutta mahtavaa. Minusta on ihanaa miten suhtaudutte elämään niin, että koko maailma on avoin. Seuraavaksi alan siis toivoa Lontoo-vinkkejä, koska Britanniakin on meille vielä vierasta kenttää 😉 Niin ja onnea työpaikan johdosta!

  • Reply Laura April 15, 2018 at 12:58

   Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! Kyllä sitä itsekin aina välillä mietttii että mitähän tässä taas ollaan tekemässä, mutta useimmiten uteliaisuus voittaa ja käydään ainakin kokeilemassa 😀 Juttuja Lontooseen ja Englantiin liittyen on aivan varmasti tulossa vaikka millä mitalla!

 • Reply Merja | Matkan Tuntua April 14, 2018 at 16:30

  Onnea ja myös onnea uuteen vaiheeseen elämässä! Lontoo on ihana, joskin asumiseen todella kallis. On vaikea löytää hyvää asuntoa hintaan, joka ei tee välillä pahaa mieltä, vaikka taloudessa olisi kaksi työssäkäyvää. Siinä osasyy, miksi 10 vuoden jälkeen lähdimme. Mutta on se vaan ihana kaupunki ja olen iloinen, että pääsette kokemaan sitä elämää! Kirjoittele paljon, että saan tuttuja fiiliksiä blogistasi.

  • Reply Laura April 15, 2018 at 13:02

   Kiitos Merja! Lontoo on upea kaupunki, jossa tempo ja elämäntapa ovat aivan omaa luokkaansa. Ymmärrän täysin miksi moni on jossain vaiheessa valmis vaihtamaan maisemaa, vaikka kaupunki olisi kuinka ihana 😀 Tässä vaiheessa elämää ollaan kuitenkin innolla suuntaamassa Lontooseen, ja juttua aiheesta riittää!

 • Reply Sisko / Hieman_vino April 18, 2018 at 08:10

  Onnea uusille urille! Hienoa että saatte asiat järjestymään ja lähdette rohkeasti kohti uutta. 🙂

  • Reply Laura April 21, 2018 at 18:30

   Kiitos paljon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.