Montako mekkoa morsian tarvitsee?

Hääpuku on varmasti yksi ensimmäisiä asioita mitä tuoreilla morsiamilla on mielessään. Siihen oikeaan mekkoon ollaan valmiita laittamaan huomattavia määriä aikaa ja rahaa. Silti yhä useammalta morsiamelta löytyy useampi kuin yksi mekko hääpäivälle ja sitä seuraaviin ja edeltäviin juhlallisuuksiin. On kakkosmekkoa, vaimomekkoa, ja vaihtomekkoa. Montako mekkoa morsian oikein tarvitsee?

Faktahan on se, että minulla on aivan ihana ja mielettömän kaunis hääpuku. Olin pitkään aivan ehdottoman varma siitä, että hääpäivänämme aion viihtyä ihanassa puvussani koko pitkän päivän, aina yömyöhään saakka. Viimeaikoina kakkosmekon hankinta on kuitenkin alkanut kummitella mielessä.. 

kuva                            kuva

Hääpukuni on kaunis ja yllättävän mukavakin, mutta puvun käytönnöllisyys hieman mietityttää: pysyykö laahus nätisti ylhäällä, tahriintuuko valkoinen mekko heti alkuunsa, mitä jos ei kykene tanssimaan? Normaalisti arjessa menen käytännöllisyys ja mukavuus edellä, eli helpompaan mekkoon vaihtaminen tuskin yllättäisi ketään. Toisaalta taas häitä juhlitaan (toivottavasti) vain kerran elämässä, joten tottakai haluan ottaa ilon irti puvusta jota pääsee käyttämään tasan yhdesti. Unelmien mekkoon on myös pistetty sievo summa rahaa, joten tuntuisi haaskaukselta käyttää arvokasta mekkoa vain muutaman hassun tunnin verran.

Tällä hetkellä olen kallistumassa siihen, että hankin kakkosmekon ihan vain varmuuden vuoksi – siltä varalta että punaviinit kaatuvat syliin tai koko helma repeää jonkun tallatessa laahukselle. Haluan kuitenkin pitäytyä hääpuvussa koko päivän ja illan jos vain mahdollista. En kuitenkaan halua kiemurrella epämukavuutta tuona tärkeänä päivänä, joten sen kannalta parempi varautua sievällä ja mukavalla kakkosmekolla.

Taka-ajatuksena tässä on myös se, että tuo kakkosmekko voisi hyvinkin toimia myös kihlakuvissa ja/tai vaimomekkona häiden jälkeen. Tai miksei vaikka häämatkalla, joka muuten varattiin muutama päivä sitten! Postausta honeymoonista tulossa pian.

4 thoughts on “Montako mekkoa morsian tarvitsee?

 • Reply Taru | Mutsi hoitaa January 3, 2017 at 17:35

  Oi! Toi puuterin värineb pitsimekko on upea! 😍

 • Reply Laura January 3, 2017 at 20:59

  Kieltämättä! Nuden ja valkoisen yhdistelmä jaksaa viehättää 🙂

 • Reply Henna January 4, 2017 at 00:36

  Oho! Enpäs ole ajatellutkaan toista mekkoa. Kiva, kun kirjoitit tästä. 🙂 Itse olen juuri se, jolla on aina kastikkeet pitkin vaatteita, joten voisihan tuota miettiä…

  Mun blogissa muuten arvonta, jossa voi voittaa liput häämessuille! <3 https://bohohaablogi.blogspot.fi/

 • Reply Laura January 4, 2017 at 14:07

  Paras tosiaan varautua ihan kaikkeen, vaikka se sitten tarkoittaisikin ylimääräisen mekon hankkimista 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.