Miksi Suomi?

Meiltä on monesti kyselty miksi päätimme mennä naimisiin juuri Suomessa emmekä Kanadassa, ja mitä jos järjestäisimmekin juhlat molemmissa maissa? Juhlapaikan valinnan kanssa tuskailee varmasti moni muukin pariskunta, oli kyseessä sitten monikulttuurinen liitto tai vaikka suvut eri puolella Suomea.
Rehellisestihän olisin ollut täysin valmis karkaamaan vihille ja sitä kautta välttämään kaiken häiden järjestämiseen liittyvän politiikan ja sumplimisen. Miehelle tämä ei kuitenkaan ollut vaihtoehto, joten neuvotteluiden kautta päädyimme toiseen ääripäähän, jossa häihin kutsutaan aivan kaikki. Toivomme että mahdollisimman moni läheisistämme pääsee juhlimaan kanssamme, mutta ymmärrämme täysin että melkeinpä toiselle puolelle maailmaa (tai Suomea) matkustaminen häiden takia on iso pyyntö. Useammalta taholta ehdotettiin ratkaisuksi sitä, että järjestäisimme juhlat molempien kotimaissa. Kieltäydyimme kohteliaasti, sillä vaikka tämä saattaisi olla vieraiden kannalta parempi ratkaisu, ei se tuntunut meistä oikealta. Jos juhlia olisi useammat, milloin me sitten oikeasti mentäisiin naimisiin? Missä? Kuka kutsuttaisiin hääpäivänä paikalle todistamaan? Sitäpaitsi, eihän ne oikeastaan edes ole häät jos kukaan ei mene naimisiin..

Näin ollen etenemme yksien juhlien taktiikalla. Seuraava kysymys olikin sitten missä ne juhlat järjestetään? Tästä ei jouduttu vääntämään kättä missään vaiheessa, vaan mies auliisti ehdotti että josko Helsingissä. Tämä siksi, että isovanhempani pääsisivät mukaan häihimme, sekä osittain myös siksi, että paperityöt hoituvat huhujen mukaan helpommin Suomen päässä. Bonuksena vielä koska Tuomiokirkko. Helsinki tuntui meille sopivalta kompromissilta, sillä se on kaikista helpoin kaupunki ulkomailta saapuville (joskin myös suuri osa suomalaisista vieraista joutuu matkustamaan) ja meille tavallaan tuttu vaikkei kumpikaan siellä olla koskaan muutamaa päivää enempää vietetty.

Yllättävän moni vieraistamme on jo ehtinyt ilmoittaa varanneensa lentoliput tai hotellin, vaikka virallisia kutsuja ei olla vielä saatu eteenpäin! Mikä ihana ja kutkuttavan jännittävä tunne kun häät alkavat tällä tavalla konkretisoitua!

Miten te valitsitte juhlapaikkakunnan?

6 thoughts on “Miksi Suomi?

 • Reply Tanja February 19, 2017 at 00:51

  Me juhlitaan tämänhetkisessä asuinkaupungissa Jyväskylässä. Täällä asuu käytännössä vain osa kavereista, eli molempien suvut ja muu väki joutuvat matkustamaan aika kauas: mun puolen ihmiset vajaa 400 km ja miehen puolen vähän vähemmän. Jos oltaisiin järjestetty häät esim. mun pienellä kotipaikkakunnalla, olisivat juhlapaikan vuokra ja muut kulut olleet takuulla huomattavasti pienemmät kuin nyt. Haluttiin kuitenkin juhlat juuri Jyväskylään, koska se on meidän yhteinen kotipaikka ja molempien puolelta tulevat vieraat joutuvat matkustamaan aika tasapuolisesti. 🙂

 • Reply Laura February 19, 2017 at 12:47

  Koti kolmannessa paikassa tuo tietysti vielä omat haasteensa! Häihin liittyy ihan uskomaton määrä pohdittavaa ja asioita jotka eivät tulleet mieleenkään ennen järjestelyiden alkua 😀 Teillä on onneksi löytynyt hyvä ratkaisu noin että molempien puoli joutuu matkustamaan 🙂 Tsemppiä järjestelyihin!

  Aivan totta myös tuo että pienemmällä paikkakunnalla kulut tuppaavat olemaan pienemmät, mutta toisaalta taas häiden järjestämisessä etänä on omat haasteensa!

 • Reply Sharona February 21, 2017 at 22:13

  Tämä vuosi on muuten erittäin hyvä aika vierailla Suomessa. Matkailulehdet ovat kannustaneet käymään Suomessa, koska Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi täällä on enemmän tapahtumia. 🙂
  En toisaalta tiedä, mitä tapahtumia tarkalleen… Mielestäni juhlavuosi ei ole vielä näkynyt oikein mitenkään, ehkä kesällä panostetaan enemmän?

 • Reply Laura February 21, 2017 at 23:53

  Tällä me nimenomaan ollaan myyty Suomea ulkomaisille vieraillemme 😀 Ja onhan se aika hienoa päästä naimisiin Suomessa vielä juhlavuonna! Toivottavasti tosiaan tässä vuoden mittaan tullaan näkemään ja kuulemaan enemmän juhlavuoden tapahtumista! Ja jos ei niin sitten lähetetään kaikki ihmettelemään poroja ja Järvi-Suomea, puhdasta metsää, tuntureita ja revontulia 🙂

 • Reply Vilkku February 24, 2017 at 10:10

  "Sitäpaitsi, eihän ne oikeastaan edes ole häät jos kukaan ei mene naimisiin.."
  Hmmm nyt pitaa vahan napista etta ompas!
  Me mennaan virallisesti naimisiin Court Housessa Jenkeissa, mutta juhlat on Suomessa. Koska ollaan jo naimisissa siina vaiheessa, niin seremonian suorittaa maistraatti-vihkijan sijaan meidan yhteinen ystava, ja luetaan itsekirjoittamat valat toisillemme. Naa juhlat on meille PALJON merkityksellisemmat kuin se paperien allekirjoittaminen Court Housessa.

 • Reply Laura February 24, 2017 at 17:56

  Odotinkin että joku tarttuu tähän ja mietin pitkään uskallanko tätä kohtaa edes julkaista 😀 Tästä nimittäin varmasti irtoaa kärkkäitä mielipiteitä puolin ja toisin. Toisaalta ei se nyt niin tarkkaa ole juhlitaanko naimisiinmenoa samana päivänä vai kuukautta myöhemmin, ihana asia se on joka tapauksessa! Toisaalta taas koen että olisi hassua järjestää häät jos ollaan jo naimisissa. Taisiis ei hääjuhlissa itsessään mitään kummempaa, mutta luulen että itse jättäisin niistä pois kaikki vihkimisen elementit. Tämä on puhtaasti henkilökohtainen mieltymykseni, mutta ymmärrän että elämäntilanteita ja tapoja on loputtomiin, ja kannustan jokaista tekemään juuri niinkuin parhaalta tuntuu 🙂

  En siis tarkoita tätä pahalla, enkä sano että myöhemmin järjestettävät juhlat olisivat jotenkin vähemmän merkitykselliset tai tärkeät! Aivan ihanaa että teillä on mahdollisuus juhlistaa tuoretta avioliittoanne myös läheistenne kanssa, ja ymmärrän täysin että tuo osuus on paljon merkityksellisempi kuin virallisten dokumenttien allekirjoittaminen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.