Mietteitä häämeikistä

Olen soutanut ja huovannut hääpäivän meikin suhteen siitä lähtien kun tajusin että olisi kiva näyttää nätiltä omissa häissä. Varatako aika meikkiin vai tehdäkö itse?

Suurin dilemma on siinä, että meikkaan arkena aivan minimaalisen vähän. Häissä ehostusta saisi olla hieman enemmän, mutta olisi silti kiva tunnistaa oma naama peilista ja myöhemmin valokuvista. Omat taidot ovat kaukana siitä mitä ammattilaisen taikasudeilla saa aikaan, mutta mitä jos visiot meikkaajan kanssa ei kohtaa lainkaan? Tai meikkiä suditaan niin paljon etteivät kasvot liiku? Toisaalta mitä jos hääaamuna peilistä kurkkaa suohirviö enkä siinä jännityksessä saakaan edes ripsiväriä ojennukseen?

Häämeikin lisäksi meikki- ja tukkajuttuja on muutenkin tullut pohdittua tavallista enemmän tässä viime kuukausina. Olen nyt ensimmäistä kertaa työssä jossa pitäisi paitsi osata jotain, myös näyttää ammattilaiselta. Voimistelusalilla tai yliopiston kirjastossa meikitön naama ja sotkunuttura on ollut varsin mainiosti toiminut yhdistelmä, joten nyt ollaan uuden haasteen edessä kun olisikin suotavaa laittautua vähän enemmän. Varsinkin kun on jo tullut todettua että pienikokoinen nainen ja baby face ei ole se uskottavin yhdistelmä mitä tulee ammattimaisen ensivaikutuksen tekemiseen. Ärsyttävää ja pinnallista ehkä, mutta ymmärtääkseni varsin tavallinen ongelma monelle nuorelle naiselle. Meikkikokeilut siis jatkuvat kotona teki häämeikin kuka tahansa.

Häämeikin kohdalla koemeikki varmasti ratkaisisi monta ongelmaa. Meillä vain on se ongelma, ettemme näillä näkymin ole tulossa Suomeen kuin vasta muutama päivä ennen häitä. Luulenkin että tässä keväällä Susannan kanssa kuvaillessa teen meikin itse, mutta varailen koemeikin vielä tuonne hääviikolle. Katsotaan sitten mihin lopulta päädytään. Tämä on toistaiseksi paras keksimäni suunnitelma, mutta kertokaa toki jos teillä on hyviä ideoita! Lisäksi hyväksi havaituista meikkituotteista saa laittaa vinkkiä kommenttiboksiin! Ja jos jollakulla on neuvoja tai kokemuksia mitä tulee itsetehtyyn meikkkiin vs meikkitaiteilijan penkkiin istumisen suhteen, antaa palaa niitäkin. Kiitos kaunis jo ennakkoon!

4 thoughts on “Mietteitä häämeikistä

 • Reply Kirsi-Maria March 12, 2017 at 18:08

  En oikeastaan osaa vastata kysymyksiisi, mutta olen päätynyt tekemään meikin itse. Pelkään ammattilaisen jäljen olevan liian "lehtikuvamainen", miltä en näytä normaalisti. Siskoni avulla meikkaamme hääaamuna yhdessä, ja se tulee olemaan paras ratkaisu. Taustalla on myös taloudelliset syyt, joskin olen huomannut, että hyviä tuotteita etsiessä myös palaa helposti rahaa. Olen siis päättänyt panostaa hyvään pohjustusvoiteeseen ja oikean sävyiseen meikkivoiteeseen. Ja hyvä puuteri minulla jo onkin laukkuun mukaan. Minulle tulee ripsipidennykset, jotka ovat kokemukseni mukaan niin näyttävät että paljon muuta meikkiä ei silmiin tarvita, vähän pehmeää rajausta vain. Ja kulmakarvat värjäytän edellisellä viikolla niin että niissä on luonnollinen, hyvä sävy ja muoto. Näillä perusjutuilla uskon selviäväni hyvin.

 • Reply Laura March 12, 2017 at 21:59

  Ihana kuulla etten ole ainoa näiden "pelkojeni" kanssa! Ymmärrän täysin mitä ajat takaa tuolla lehtikuvamaisuudella! Täällä on ollut mietinnässä ihan sama taktiikka – kulmakarvat ojennukseen jo edeltävällä viikolla, pidennykset ripsiin ja hääpäivän aamuna meikkiä nassuun kaason ja morsiusneitojen avustuksella 🙂 Kuulostaa oikein hyvältä mun korvaan 🙂

 • Reply Vilkku April 6, 2017 at 09:05

  Taalla myos minimaalisesti meikkaava morsian! Haihin haluan kuitenkin meikkaajan ja kampaajan, koska ajatus siita etta saa vaan istua ja juoda skumppaa jannitykseen samalla kun joku toinen laittaa natiksi on jotenkin kauheen houkutteleva.
  Haasuunnittelijan opastuksella loysin Folk Helsinki kampaamon joka taikoo ihanan tuoreita ja luonnollisia morsiamia, ja josta ammattilainen tulee haapaikalle kaunistamaan mut ja kaasot. (Se on samalla super kiva photo-op!) Koska me ollaan myos Suomessa alle viikko ennen juhlia, koekampaus/meikki on tasan haita edeltavana paivana 😀 Ainoa mika jannittaa on etta mun ripset on tosi suorat ja lyhyet, ja siksi kaytossa on vuodesta toiseen aina sama ripsari (Lumene Blueberry Curl, waterproof) jota hoardaan aina vuoden satsin mukaan ulkomaille 😀 Mutta kai ma voin pyytaa sen meikin talla omalla ripsarillakin 🙂

 • Reply Laura April 8, 2017 at 11:06

  Ihana että löytyy muitakin samoilla linjoilla 🙂 Mä kyselin myös Folk Helsingistä meikkiä ja kampausta suositusten perusteella, mutta valitettavasti meidän päivä oli jo täyteen buukattu 🙁 Heidän tekemänsä kampaukset ja meikit ovat todella kauniita!

  Haha täällä hamstrataan aina Erisanin kasvorasvaa Suomessa käydessä 😀 Ihan varmasti meikkaajaa voi pyytää tekemään tutuilla meikeillä! Jos jonkun tuotteen tietää hyväksi ja toimivaksi niin turha riskeerata ja kokeilla jotain uutta noin tärkeänä päivänä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.