Miehen pukeutuminen

Tummansininen puku. Valkoinen paita. Solmio. Liivi.

Täytyy myöntää että jossain määrin yllätyin kun sulhanen ilmoitti pukeutuvansa häissämme tummansiniseen pukuun. Herra on nimittäin jo vuosia työskennellyt alalla, jolla toimistolle saavutaan joka aamu skarppina, puku päällä ja solmio kaulassa. Tummansinisestä puvusta on vuosien kuluessa muodostunut arjen univormu, joten olin arvellut että häihin hän haluaisi pukea päälleen jotain “juhlavampaa”.

Älkää nyt ymmärtäkö väärin, tumma puku on erinomainen valinta. Erityisesti koska O ymmärtää hyvin istuvan puvun merkityksen (miten ne miehet näyttääkin ihan järjettömän hyvältä puku päällä?!), eikä hän suinkaan arkityylillä aio naimisiin, vaan tiedossa on jotain tavallisesta poikkeavaa. Mies on yrittänyt pimittää hääpukeutumistaan allekirjoittaneen uteluista huolimatta, joten vaikka yleiskuva miehen asusta on, saattaa vielä hääpäivän koittaessa tulla vastaan yllätys tai kaksi.

Ilmiselvinpinä eroina arkipukeutumiseen on varmastikin se, että häissä sulhasen (ja best manin) tumman puvun kaveriksi tulee sekä liivi että viehe. Sulhanen ei ollut aivan vakuuttunut vieheen tarpeellisuudesta, mutta tulevan vaimonsa pyynnöstä se luvattiin tökätä pukuun edes vihkimisen ajaksi. Kunhan se vain on pieni, eikä gerbera daisyä nähdä näissä häissä! Kolmas iso ero arkeen on puvun kanssa puettava paita. Arkisen kauluspaidan sijaan mies nimittäin valitsi paidan wing tip kauluksella ja ranskalaisilla kalvosimilla. Kalvosinnappeja häneltä löytyy hyvä kasa jo entuudestaan, mutta häitä varten hankittiin jotakin uutta. Asua täydentämään O kävi hakemessa myös uuden solmion samalla kun valitsi kravatit best manille ja groomsmeneille. Nämä toimittavat poikien kohdalla samalla kiitoslahjojen virkaa, eli kaksi lintua yhdellä kivellä!

Kengätkin on kuulemma jo valittuna (klassiset Oxford kengät), sukkiin yritän vielä ehdotella jotain funkya. Saa nähdä meneekö idea värikkäistä sukista läpi.

Puku sekä sulhaselle että hääseurueen miehille hankittiin Suit Supplysta, jolle annetaan lämmin suositus. Olemme asioineet kyseisessä liikkeessä lukemattomia kertoja, ja palvelu on aina ollut asiantuntevaa ja ystävällistä. Lisäksi liikkeitä löytyy sekä Euroopasta että Pohjois-Amerikasta, mikä on meidän tilanteessamme iso plussa, sillä hääseurue asuu pitkin maailmaa.

Kuulostaa aika hyvältä, eikö? Miten teidän sulhasenne pukeutuvat häihin?

 

2 thoughts on “Miehen pukeutuminen

  • Reply Krista August 12, 2017 at 10:45

    Allekirjoitan kuumat pukumiehet! Sulhasesi pukeutuminen kuulostaa erittäin tyylikkäältä. Itse tykkään hurjasti tummansinisistä puvuista 🙂 Mahtavaa myös, että hänellä on ollut noin vahvasti oma näkymys ja ohjat omissa käsissään hääpukeutumisensa suhteen. Pukujen käyttö arjessa on varmasti antanut näkemystä ja kokemusta, joita ei samaan tapaa ole, jos puvut ovat vain harvinainen juhla-asu.

    Meillä Jarkon hääpuvusta ei ole vielä tarkkaa tai edes kovin hyvää suuntaviivasuunnitelmaa, mutta sen sijaan ajankohtaista on ollut puvun hankkiminen Jarkon ystävän häihin, joissa hän on maasona (miespuolisena kaasona). Näihin juhliin Jarkko osti juurikin tummansinisen puvun ja viimeisimmän sovituksen pohjalta minulla pyöri aivan sukat jaloissa, kun normaalisti rennommin pukeutuva poikaystävä olikin äkisti hurjan tyylikäs pukumies <3

  • Reply Laura August 12, 2017 at 18:38

    Pukumiehet on ihania!! Ei siitä vaan pääse yli eikä ympäri 😀

    Oi ihanaa miespuolinen kaaso! Mahtavan rohkea veto ystävältänne. Tsemppiä kaasoiluun ja laittakaahan kuvia heidänkin häistä, häitä ja pukumiehiä on aina niin ihana fiilistellä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *