Lounais-Englannin roadtrip tärpit

Englanti on mainio kohde roadtripien ystäville siinä mielessä, että välimatkat ovat kohtuullisen lyhyitä ja maisemat maaseudulla ihastuttavia. Jännitystä sen sijaan lisää “vääränpuoleinen” liikenne ja kapeat tiet. Me aloitimme uuden kotimaan matkailumme roadtripillä Lounais-Englannin vieriville nummille, eikä reissut saarella varmastikaan jää tähän. Tärppejä tiedossa siis muuallekin kuin Lontooseen! Ensimmäisenä jakoon muutamat tärpit Lounais-Englantiin.

Dartmoor ja Exmoor National Park

Upeita nummia kävelyille ja omille suosikeilleni, eli hevosvaelluksille. Tuurilla näissä puistoissa pääsee ihmettelemään ja ratsastamaan paikallisia ratsulajeja, sekä ihailemaan nummilla vapaana vaeltavia poneja.

Exmoorissa suosittelen retkeä Dunkery Beaconin huipulle. Maisemat ovat upeat, ja lampaat (ja ne jo mainitut ponit) laiduntavat vapaana kansallispuistossa, jonka huippu kohoaa loivana 519 metrin korkeuteen. Sopii mainiosti myös sunnuntaikävelijöille.

Tintagel

Tintagelissa jylhien kallioiden lomasta löytyy kiehtovat linnanrauniot, joissa Kuningas Arthur ja velho Merlin tarujen mukaan pitivät hoviaan. Jälleen kerran jo maisemat itsessään ovat henkeäsalpaavat, ja on helppo nähdä miten tarut maagisista kuninkaista ja velhoista ovat saaneet alkunsa.

Linnan raunioiden tutkimisen lisäksi kallioista rannikkoa pitkin pääsee tekemään monta upeaa vaellusta, eli kannattaa harkita auton jättämistä jonnekin Tintagelin kaupungin ulkopuolelle, ja lähteä seikkailemaan merkittyjä polkuja pitkin kohti linnaa ja takaisin.

Beer in Beer

Devonista löytyy kylä nimeltä Beer, joten pakkohan se on käydä yksillä ohi ajaessa. Oluen lisäksi kylästä löytyy kaunis puisto sekä hiekkaranta.

Lyme Regis ja Jurassic Coast

Fossiileistaan tunnettu satamakaupunki ja sitä ympäröivä rannikko. Lukemattomia veneitä ja kilometrikaupalla kivikkoista rantaa.

Port Isaac

Yksi omia suosikkejani Englannissa tähän saakka. Ihastuttava pieni kalastajakylä meren rannalla. Kylässä on kuvattu muunmuassa Doc Martin tv-sarjaa, eli tuttuja maisemia monelle! Tuurilla täällä saattaa myös bongata kyseisen sarjan tähtiä, sillä useampi heistä oikeasti asuu Port Isaacissa.

Inns

Paras tapa majoittua Englannin matkoilla! Inn:it ovat perinteisiä englantilaisissa kylissä pubien yhteydessä (useimmiten pubin yläpuolella) sijaitsevia majataloja. Persoonallisia, kodikkaita ja usein hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia paikkoja. Huoneen hinnasta tinkaaminen käy päinsä monessa paikassa, varsinkin jos ei ole matkassa vilkkaimmalla sesongilla. Osa näistä on hienompia ja siistimpiä kuin toiset, mutta kaikille löytyy varmasti omia mieltymyksiä vastaava majapaikka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.