Lomailu tekee ihmeitä

Aloitin keväällä uudessa työpaikassa ja uudella alalla, ja painoin tiukasti töitä koko kesän aina elokuun loppuun saakka. Oppimiskäyrä on ollut jyrkkä, ja työtuntien määrä on seurannut samaa kaavaa: mitä enemmän opin, sitä enemmän teen töitä. Olen saanut paljon vastuuta uutuudestani huolimatta, minkä lisäksi työnkuvaani kuuluu paljon ongelmanratkaisua, ja uutta opittavaa löytyy edelleen jatkuvasti. Välillä tuntuu että aivot käyvät täysin ylikierroksilla, ja loppukesästä aloin olla jo aika piipussa. Parin viikon loma tuli todellakin tarpeeseen, ja näin jälkikäteen on pakko sanoa, että lomailu tekee ihmeitä.

Vietimme lomamme mökillä Kanadassa, järven rannalla keskellä metsää. Ei nettiä, ei verkkoyhteyttä, ei juoksevaa vettä eikä sähköä. Toisin sanoen täydellinen paikka ladata akkuja ja irtautua arjesta. Koko loman ajan heräsimme linnunlauluun aikaisin aamulla ja olimme illalla sängyssä heti yhdeksän jälkeen. Päivät kuluivat lukien, meloen, saunoen ja uiden. Kävin lähes päivittäin lenkillä ja joogasin laiturilla. Luonto tarjosi parastaan koko lomamme ajan.

Lomailu tarjosi aikaa palautua, pohdiskella ja ihan vaan nauttia, ilman minkäänlaisia velvollisuuksia tai suorittamisen makua. Loman aikana päivitimme vuoden, kolmen vuoden ja viiden vuoden suunnitelmiamme, palauttelimme mieleen mitkä ovatkaan meille tärkeitä asioita ja mietimme miten voisimme muokata arkea tukemaan jaksamista ja tavoitteiden saavuttamista. Näiden pohdintojen jälkeen oli kiva palata kotiin, täynnä uutta energiaa ja inspiraatiota.

Eiköhän näillä eväillä jakseta ahkeroida taas seuraavaan lomaan saakka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.