Kullan sävyjen yhdistäminen

Joskus lapsuudessani päähäni on vahvasti takoutunut ajatus siitä, että kahta eriväristä kultaa ei sovi yhdistää samassa asussa. Tällä ohjeistuksella on menty muutama vuosikymmen, kunnes poikaystävä meni ja valitsi valkokullan kihlasormuksen materiaaliksi. Yksiä korvakoruja lukuunottamatta kaikki muut koruni nimittäin ovat joko kelta- tai punakultaa. Koska kultakorut ovat kohtuullisen arvokkaita ja pidän kovasti myös kelta- ja punasävyisestä kullasta, en halunnut lähteä uusimaan koko korulipasta. Oli siis pakko alkaa opetella kullan eri sävyjen yhdistämistä.

Aloitin ihan pienestä: valkokultainen kihlasormus ja pienet punakultaiset nappikorvakorut. Valkokultainen sormus ja ohut keltakultainen rannekoru. Valkokultainen kihla ja siro punakultainen sormus oikeassa kädessä. Valitelin asiaa O:n aina tyylikkäälle tädille, joka ymmärsi täysin tämän pinnallisen ongelmani. Hän ratkaisi saman ongelman vuosikymmeniä sitten valitsemalla siron ja naisellisen rannekellon, jossa yhdistyy sekä hopean että kullan väriset metallit. Niinpä hän ehdottokin heti, että etsisin muutaman korun tai asusteen jossa yhdistyy tarkoituksella kaksi tai kolme eri sävyä. Jälkeenpäin ajateltuna tämä on tietysti ilmiselvä ratkaisu, mutten jotenkin nähnyt oman oravanpyöräni läpi.

Rihkamakoruja en valitettavasti uskalla herkästi reagoivan allergisen ihon takia käyttää, joten siirryin suosiolla tutkimaan valikoimaa kellojen ja arvokorujen kohdalla. Onneksi muutama helmi löytyikin, ja ongelma oli ratkaistu alta aikayksikön. Tässä kohta vuoden verran asian kanssa elettyäni olen itseasiassa ihastunut aivan täysin kaksivärisiin yhdistelmiin. Jopa siinä määrin, että valitsin lopulta vihkisormukseksi jotain aivan muuta kuin mätsäävää valkokultaa.. Kullan eri sävyjen yhdistäminen on juuri nyt kovin trendikästä, ja uskallan väittää että ympäristön suotuisalla myötävaikutuksella on ollut sormensa pelissä omien ajatusmallieni pehmenemiseen. Mielenkiinnolla jään seuraamaan jatkuuko eri metallisävyjen yhdistäminen vai onko tämä ohimenevä vaihe joka pian leimaa käyttäjänsä tietylle ajanjaksolle. Olisikin mielenkiintoista kuulla mitä mieltä muut ovat kullan eri sävyjen yhdistämisestä. Yay vai nay?

4 thoughts on “Kullan sävyjen yhdistäminen

 • Reply Tanja June 8, 2017 at 16:51

  Mä olen perinteisesti ollut ehdottomasti keltakultaihminen. Tämä juontaa juurensa siihen, että äitini iholla hopea tummuu nopeasti, eikä hän siksi ole koskaan käyttänyt hopeakoruja. Luontevasti hän asusti minutkin kullan sävyin. Vanhempana olen huomannut valkokullan ja hopean kiehtovuuden, ja häihin haluaisin nämä sävyt sekä mekkoa että itseänikin koristamaan. Blingbling näyttäytyy minusta vaalean vierellä jotenkin erityisen hohtavana. Kuitenkin kihlasormukseni on ja vihkisormuksenikin tulee olemaan keltakultainen, ja ensin vierastin ajatusta sävyjen yhdistämisestä. Mutta kun tarkemmin asiaa ajattelin, ei se enää häirinnytkään. Ja nythän se on tosiaan vieläpä muotia!

 • Reply Laura June 9, 2017 at 12:15

  Lapsuuden tottumuksista on kieltämättä joskus tosi vaikea päästä eroon! Onneksi tässä aikuistuessa on kehittynyt niin itsevarmuus kuin oma makukin, ja uskalletaan tehdä juuri niinkuin hyvältä tuntuu 🙂 Täältä siis peukkua sävyjen yhdistelylle!

 • Reply Emma Evelyna June 10, 2017 at 11:52

  Olen itsekkin ollut tai olen vähän vieläkin sellainen, että pistää silmään, jos eri kultia yhdistää. Mutta nykyään on esimerkiksi tosi kivoja kelloja ja muita koruja, joihin oikeasti sopii värien yhdistäminen. Silmäni on pikku hiljaa tottuneet eri yhdistelmiin ja voisin aivan hyvin käyttää sellaista korua tai kelloa jossa on eri kultaa sekaisin. Kuitenkin aina kun valitsen aamulla korut niin valitsen joko kultaiset korvikset ja kultaisen rannekorun tai ruusukultaiset korvikset ja ruusukultaisen rannekorun. En tiedä mistä se johtuu, mutta siinä en vaan voi antaa itselleni periksi. 😀

 • Reply Laura June 10, 2017 at 16:32

  Tiedän täysin tunteen! Yritän itse edelleen mätsätä mahdollisimman pitkälle, ja juurikin noiden tarkoituksella kaksiväristen kellojen ja korujen kautta on pikkuhiljaa ollut helppo lähteä totuttelemaan yhdistelemiseen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.