Kuka minä olen?

Rivien välistä pystyy lukemaan paljonkin siitä kuka ja millainen tyyppi minä olen, mutta Emman innostamana päätin nyt kuitenkin kertoa ihan suoraan kuka täällä oikein bloggaa.

Mie oon ulkosuomalainen

Olen Laura, ihan pian 25 vuotta. Nurmijärvellä syntynyt, Etelä-Karjalassa kasvanut, sittemmin ulkomaille päätynyt nuori nainen. Valkolakin saatuani lähdin vuodeksi ulkomaille ja silletielle jäin. Kuluneet kuusi vuotta on seilattu ympäri maailmaa, ja pikkuhiljaa pysyvämmän kodin ja asuinmaan löytäminen alkaa houkuttaa. Vielä ei ole tiedossa minne tiemme vie, mutta toivottavasti ei enää kovin montaa kertaa tarvitse muuttaa lentokoneella.

Opiskelija, valmentaja, kirjoittaja

Olen maisterivaiheen viestinnän opiskelija, jolla on pohjalla englannin kielen ja kirjallisuuden kanditutkinto. Ensimmäisen tutkintoni suoritin Ruotsissa, toista teen parhaillaan Amsterdamissa. Ettei aika kävisi pitkäksi pelkästään kouluhommia tehdessä, olen lukiosta saakka tehnyt töitä koulun rinnalla. Voimistelumaton reunalla valmentajan roolissa on viihdytty monen monta vuotta, ja valmentaja- ja tuomarikurssit on käyty niin Suomessa, Ruotsissa kuin Kanadassakin. Pidän nyt ensimmäistä kertaa vuosiin taukoa valmentamisesta, ja kieltämättä välillä tuntuu hieman orvolta. Tämä uhraus oli kuitenkin tehtävä että saisin hieman jalkaa oven väliin omalla alalla. 

Matkakuumeinen kotihiiri

Olen aina ollut lukutoukka kotihiiri. Minulla ei ole tarvetta olla menossa ja touhottamassa kaiken aikaa, vaan viihdyn mainiosti kotona kirjan ja viinilasin tai vaikka hyvän seuran ja kokkailun parissa. Rakastan hyvää ruokaa ja viiniä, museoita ja ulkoilmaa. Arkena käyn jumpassa ja haen vihannekset torilta jos vain aikaa on. Meikkaan hillitysti ja hiustenlaitossa taidot riittävät juuri ja juuri hätäponnariin tai lettiin.

 

Yritän epätoivoisesti pitää viherkasvimme hengissä, joskin valitettavan huonolla menestyksellä. Silti meillä on aina kukkia. Saunassa istuisin vaikka joka päivä jos meillä sellainen olisi. Rakastan kirjoittamista ja lukemista, mutta jotenkin kummasti blogeihin ja romaaneihin tulee tartuttua paljon mielummin kuin koulukirjoihin. Uuden oppiminen on silti parasta. Kotona hengailun vastapainoksi rakastan matkustamista, ja onhan tässä tullut reissattuakin. Toivekohteiden lista on kuitenkin loputon, joten nähtävää ja koettavaa varmasti riittää koko loppuiäksi.

 

Ja vaikkei kuvien perusteella ehkä uskoisi, kyllä mie oikeesti viihdyn kaupungissakin. Reissussa vaan kamera kulkee mukana useammin kuin arjessa.

Tälläinen minä olen. Kuka sinä olet?

8 thoughts on “Kuka minä olen?

 • Reply Tanja February 23, 2017 at 14:55

  Ehkä jo bongasitkin linkin mun esittelyyn Emman postauksen kommenteista. 🙂 (http://alwaysyours1.blogspot.fi/2017/02/kuka-ma-oon.html?m=1)

  Ulkomailla on kyllä ihan eri juttu asua kuin vain käväistä lomalla! Mullakin on siitä kokemusta, vaikka en ihan niin pitkään ole Suomesta poissa ollutkaan kuin sinä.

 • Reply Laura V February 23, 2017 at 14:59

  Hei jee, näitä on kyllä kiva lukea. 🙂 Pitäisiköhän tehdä itsekin vastaava, tähän mennessä olen tehnyt lähinnä random-faktapostauksia missä on ollut vähemmän olennaisia asioita minusta… 😀 Missä päin Etelä-Karjalaa olet asunut, tuo mie-sie-murre sattuu omaan silmään kun itsekin Lappeenrannassa pitkään asustellut. 🙂

 • Reply Emma Evelyna February 23, 2017 at 15:32

  Oli mielenkiintoista lukea sinun esittelysi 🙂 mitä voimistelua olet valmentanut? Itsellänikin on tuo joukkuevoimistelu tausta sekä voimistelijana että valmentajana.

 • Reply Laura February 23, 2017 at 16:05

  Kävinkin jo lukaisemassa esittelysi! Näitä on ollut ihan huippu lukea 🙂

 • Reply Laura February 23, 2017 at 16:07

  Tee ihmeessä, näitä on tosi kiva lukea! Imatran inkereitähän täällä ollaan, eli ihan siitä naapurista 🙂 Kiva kuulla että löytyy muitakin samoilla seuduilla aikaansa viettäneitä morsiamia!

 • Reply Laura February 23, 2017 at 16:11

  Mulla on kokemusta useammastakin lajista! Aloitin telinevoimistelulla ja jossain vaiheessa siirryin joukkuevoimistelun (ja vähän rytmisenkin) pariin 🙂 Huippu-urheilijaa minusta ei koskaan tullut, mutta rakkaudesta lajiin jatkoin uraa pieniä voimistelijanalkuja valmentamalla. Ehkä heistä joku vielä nousee maailman huipulle 😀

 • Reply Sonja || Luomalla- blogi February 24, 2017 at 15:05

  Tosi hauska idea Emmalta nää esittelypostaukset, oli kiva lukea sinustakin 🙂 Mulla on oma esittely oman blogin välilehdellä, joka on kyllä aika tynkä. Ehkä voisin sitä vähän laajentaa 🙂

  Mua ei ole aiemmin matkustelu kiinnostanut yhtään ja ammatti-identiteettikin on vielä hukassa, siksikin on kiinnostavaa lukea ihmisistä joilla molemmat on hanskassa. Ihan vasta viime vuosina on Suomen rajojen ulkopuolet alkaneet kiinnostamaan itseäkin mutta koska meillä on pieniä lapsia eikä reissaaminen lasten kanssa varmaan mun etanan stressinsietokyvylle oikein sovi niin joudun odottelemaan 😀 Häämatkaakin ollaan mietitty ihan kotimaassa.

  Taidan jäädä seurailemaan 🙂

 • Reply Laura February 24, 2017 at 18:01

  Nää on kieltämättä ollut aivan mahtavia! Laajenna ihmeessä omaakin esittelyäsi, kiva aina vähän hahmottaa kenen juttuja lukee 🙂

  Onneksi kotimaastakin löytyy pitkä lista upeita kohteita! Ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.. Ja tosiaan Suomen sisällä reissaaminen varmasti on hieman helpompaa pienten lasten kanssa, varsinkin jos matkailu ei ole niin tuttua ja jatkuva odottelu ei niin nappaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.