Kuinka löytää skandistandardeihin yltävä asunto Lontoosta?

Lontoon asuntomarkkinoita ei turhaan kuvailla villiksi länneksi, jossa nopein vie koko potin. Kysyntää ja tarjontaa riittää loputtomasti, mikä taas tarkoittaa sitä, että kilpailu on kovaa, hinnat pilvissä ja hinta-laatusuhde aivan onneton. Kuinka siis löytää skandistandardeihin (tai edes lähelle) yltävä kohtuuhintainen asunto mieluisalta alueelta Lontoosta?

Yhtään liiottelematta voin kertoa, että kävin katsomassa lähemmäs neljääkymmentä asuntoa kolmen päivän sisällä. Vastaan tuli aivan kaikkea upeista kattohuoneistosta hiiriä viliseviin kellariloukkoihin. Yhteistä kaikille kämpille oli se, että esittelykuvissa ne näyttivät tosi kivoilta ja vuokra oli jotakuinkin budjetin puitteissa. Valitettavan usein todellisuus ei sitten ollutkaan ihan niin kiva kuin silotelluissa kuvissa annettiin ymmärtää.. Sanonkin suoraan, että älkää missään nimessä ottako asuntoa käymättä paikan päällä.

Käykää tutustumassa naapurustoihin joissa asunnot sijaitsevat, tai ihan vain käveleksimässä alueella josta voisitte olla kiinnostuneita. Jos naapurusto miellyttää, plärätkää läpi rightmove, openrent ja/tai zoopla, ja pitäkää kuljeskellessanne silmät auki vuokrattavista tai myytävistä asunnoista ilmoittavien kylttien varalle.

Pyydä apua. Välittäjien välistä vetämät hinnat saattavat kauhistuttaa, mutta luotettava välikäsi voi tulla tarpeeseen. He palvelevat sekä vuokraajaa että vuokranantajaa, ja hyvä välittäjä voi osoittautua kullanarvoiseksi. Välittäjillä on usein tarjota useampi kriteereihin sopivia asuntoja mieluisassa naapurustossa, ja he mielellään ilmoittelevat vapautuvista asunnoista vaikkei ensiyrittämällä nappaisikaan. Tosin muistakaa, että välittäjää ei kiinnosta juuri sinulle täydellisen asunnon löytyminen, vaan loppuviimein kyseessä on heille bisnes, jossa provikat kertyy vuokrattujen/myytyjen asuntojen määrän mukaan.

Kun sopiva kämppä löytyy, älä jää jahkailemaan. Jos et tee päätöstä nopeasti, voin melkeinpä taata, että joku muu vie asunnon nenäsi edestä. Varsinkin jos kyseessä on se skandistandardeihin yltävä siedettävän hintainen asunto hyvällä alueella ja kelpojen kulkuyhteyksien varrella. Ne tuhannet muutkin asunnonhakijat nimittäin tunnistavat helmen sellaisen nähtyään.

Kun vuokrasopimukset on allekirjoitettuna, pidä huoli, että check-in inventaario tehdään huolellisesti ja kaikki merkataan papereihin. Näin pystyt pitämään puoliasi asunnosta muuttaessa tai riitatilanteessa.

Englantilaisilla taloilla on huono maine kosteina, kylminä ja vetoisina loukkoina, mutta kyllä sinne joukkoon niitä skandistandardien mukaisia helmiäkin mahtuu. Niiden löytäminen vain vaatii hieman tuuria, nopeaa toimintaa ja hyvää arviointikykyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.