Kiintiövaraus hotelliin

Puolet vieraistamme saapuu juhlimaan häitämme ulkomailta, ja suuri osa suomalaisistakin tulee ihan muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että niin hääparin kuin monen vieraankin täytyy miettiä majoitusratkaisuja Helsinkiin yhdestä yöstä aina kokonaiseen viikkoon.

Haluamme tehdä reissusta vieraille mahdollisimman helpon ja mukavan, koska jo toiselle puolelle maailmaa (tai Suomea) matkustaminen on ihan valtavan paljon pyydetty! Valitettavasti meillä ei kuitenkaan ole varaa kustantaa sadan hengen hotellimajoitusta, joten päädyimme siihen, että teemme kiintiövarauksen pariin eri hintatason hotelliin ja suosittelemme vieraita vilkaisemaan myös airbnbn tarjontaa.

Itse en ole koskaan aiemmin kiintiövarausta tehnyt, joten kasailinkin pari pientä neuvoa varauksen tekoon niin itselleni muistiin kuin muita auttaakseni. Kiintiövarauksen tekemisessähän alkuun pääsee helposti ihan vain kilauttamalla tai laittamalla sähköpostia haluamalleen hotellille.

Mitä hotellille sitten kannattaa ilmoittaa jo heti alkuun?

 •  Ajankohta
 • Tarvittavien huoneiden määrä
 • Tarve erikoisjärjestelyille

Näillä kolmella pääsee jo pitkälle. Vastauksena sain hotelleilta hinnat huoneille (usein päivän hintaa alemmat), tiedon mitä yöpymiseen kuuluu (aamiainen, wifi), sekä ohjeet joiden avulla vieraiden on helppo varata huoneensa juuri meille varatusta kiintiöstä, tiedossa olevilla hinnoilla.

Tarjouksen saatuaan ei tarvitsekaan muuta kuin hyväksyä tai hylätä, sekä ilmoitella vieraille mistä ja miten huoneita on saatavilla. Helppoa!

Kiintiöt on nyt hoidettu meidän osaltamme, mutta häitä edeltävän yön majoitus ja hääyön varaaminen morsiusparille on vielä työn alla.. Aiheesta ja aikeista lisää myöhemmin!

4 thoughts on “Kiintiövaraus hotelliin

 • Reply Mari V January 6, 2017 at 13:28

  Hei hyvä kun muistutit tästä! Pitäs itsekkin soitella hotelleihin pikku hiljaa 🙂

 • Reply Laura January 6, 2017 at 19:00

  Kannattaa, varsinkin jos samaan ajankohtaan osuu isompia tapahtumia.. t. meinas kansainvälinen lääketieteen konfrenssi päästä yllättämään 😀

 • Reply Anonyymi January 9, 2017 at 19:22

  Miten tuo kiintiövaraus käytännössä toimii? Jos esim. varaatte 30 huonetta,mutta vieraat tarvitsevat vain 20, oletteko velvollisia maksamaan nuo loput 10?

 • Reply Laura January 9, 2017 at 21:07

  Ei olla velvollisia maksamaan, vaan varaamatta jääneet huoneet vapautuvat tietyn päivämäärän jälkeen! Eli superkätevä 🙂 Tokikaan huoneita ei voi varata aivan loputonta määrää, vaan usein kiintiöhuoneiden määrä riippuu niin tarpeesta kuin ajankohdastakin. Toivottavasti tästä oli apua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.