Ketä kutsumme?

Monella morsiolla on ollut jonkinlainen visio häistä jo pikkutytöstä, mutta itse en koskaan ollut uhrannut ajatustakaan itse hääjuhlalle ennenkuin piti alkaa suunnitella omia häitä. Minun maailmassani ihmiset vain olivat naimisissa. Tähän varmasti vaikuttaa se, että meidän pienessä suvussamme ei ole oikein ollut häitä – aivan muutama siviilivihkiminen ja kakkukahvit perhepiirillä, jos sitäkään. Yksi pariskunta karkasi naimisiin ja ilmoitti asiasta lähettämällä hääkuvan Lapista. Vasta nyt aikuisiällä olen päässyt osallistumaan hieman isomman mittakaavan häihin O:n ystävien astellessa yksi toisensa jälkeen avioliittoon. Jokatapauksessa, häät ovat aina yhtä ihania, olivat juhlat isot tai pienet! Sitä rakkauden määrää ja onnellisia ihmisiä!

Meille oli alusta asti selvää että häihin kutsutaan kaikki. Tosin siinä vaiheessa kun alustava vieraslista alkoi lähennellä kahtasataa oli pakko alkaa vetää rajaa johonkin ja karsia etäisempiä sukulaisia ja hyvänpäiväntuttuja. Päädyimme siihen, että pyritään pitämään vierasmäärä noin 80:ssä aikuisessa ja heidän mukanaan tulevissa lapsissa. Jännityselementin lopulliseen vieraslistaan tuo se, että kutsumme jonkin verran tuota enemmän väkeä.. Selitettäköön sillä, että iso osa vieraista on tulossa muualta kuin Suomesta, eivätkä kaikki kutsutut kuitenkaan pääse tulemaan. Älkääkä huoliko, suunnittelemme toki sen mukaan että aivan kaikille riittää ruokaa ja istumapaikkoja!

Ketä me sitten kutsumme? Molempien perheet ja lähimmät sukulaiset tottakai, sekä perhetuttuja ja ystäviä molemmilta puolilta. Lapset ovat meidän juhliimme tervetulleita, tosin miehen suvusta on jo ilmoitettu vieno toive että he mielellään jättäisivät iltajuhlien ajaksi lapset vahtien hoiviin. Mielellämme me myös tämä järjestetään, ja etsitään heille luotettavia hoitajia hääpäivän illalle että saadaan juhlia aikuisten kesken pitkälle iltaan. Avecillisia kutsuja taas jakelemme sen mukaan kuka on kyseessä ja olemmeko tavanneet avecia aiemmin. Täysin mielivaltaista meininkiä siis, tosin myös tähän kohti on jätetty vieraslistalla hieman joustovaraa.

Tälläisiä ajatuksia meillä siis vieraslistan suhteen. Save the Datet lähtevät vieraille vihdoin ensi viikolla, kun ollaan miehen kanssa taas samassa maassa ja osoitteessa! Vilautan niitä varmasti täälläkin lähitulevaisuudessa! 

Kuvat eivät taaskaan liity aiheeseen sen kummemmin kuin että ne on otettu miehen siskon pienissä häissä viikon tarkkuudella kaksi vuotta sitten.

2 thoughts on “Ketä kutsumme?

 • Reply Mrs B. September 15, 2016 at 19:44

  Mä oon aivan ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisella hääparilla on vapaat kädet valita ne, keitä kutsutaan! 🙂 Tottakai, jos vanhemmat esimerkiksi auttaa reilummallakin kädellä rahallisesti, onhan se ihan kohteliasta huomioida heidänkin toiveitaan, mutta ensisijaisesti kyseessä kuitenkin on itse hääparin juhla, ja tottakai paikalla pitää olla juuri ne ihmiset, jotka hääpari juhlimaan haluaa.

  Kuinka ympäri maailmaa teille tulee vieraita? 🙂 Meille ei onneksi tule näillä näkymin kuin Suomesta ja USA:sta, mutta katsotaan nyt sitten… Aika isolla varmuudella Suomen päässä järjestettävään vow renewaliin tulee ainoastaan Charlesin isä ja täti, pikkusisaruksilla tuskin on varaa ostaa kalliita lippuja tänne + en jaksa uskoa, että miehen serkut niin erityisen suuresti innostuvat tänne myöskään tulemaan… Vähän ollut puhetta, että pidettäisiin jonkunlainen isompi gathering sitten Kaliforniassa myöhemmin, kun mennään sinne seuraavan kerran. Katsoo nyt. 🙂

  Ja ehdottomasti hei STD:t tännekin nähtäville! 🙂 Täällä ainakin yksi innokas (ja utelias) niitä näkemään!

 • Reply Laura September 17, 2016 at 16:42

  Samoilla linjoilla täällä!

  Meillä tulee enemmistö vieraista Suomesta ja Kanadasta, mutta myös Englannista, Saksasta, Arabiemiraateista ja USA:sta on tulossa useampi vieras, sekä mahdollisesti muutama vielä Japanista ja Brasiliasta! Kaveri- ja perhepiirissä meillä siis varsin kansainvälistä väkeä 😀
  Itse yllätyin ihan täysin siitä miten moni on valmis matkustamaan melkein toiselle puolelle maapalloa ihan vain meidän häiden takia! Ja osittain varmasti myös siksi että Suomi on monelle sen verran eksoottinen (tai tuntematon) kohde ettei sinne muuten tulisi lähdettyä.. Eihän sitä tiedä vaikka teidänkin vieraat vielä innostuisivat matkaamaan Pohjolaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.