Kanada kuvina

Kanada on monelle yllättävän tuntematon ja ehkä vähän aliarvostettu matkailukohde. Tätä se oli kieltämättä myös minulle, kunnes menin ja muutin rakkauden perässä Torontoon. Ihastuin Kanadassa moneen asiaan, ja toimin mielelläni tämän pohjoisen jättiläisen lähettiläänä. Siksi haluan tarjota teille palan Kanadaa kuvina.

Kanadassa vietetyn parin vuoden jakson aikana ehdimme reissaamaan pitkin poikin maata, ja sitä myöten nähdä ja kokea paljon. Olen vielä siinä mielessä erityisessä asemassa, että Kanadassa reissatessa mukana on aina kulkenut paikallinen opas jos toinenkin, joten olen saanut kokea aitoa paikallista elämää. Uskallan myös luvata, että lisää seikkailuja on luvassa vielä tulevaisuudessa!

Menneistä kokemuksista on kuitenkin hyvä aloittaa Kanadan mainostaminen kanssamatkailijoille, ja tässä tapauksessa on parempi antaa kuvien puhua!

Kuvat yllä: Spray Valley kansallispuisto Albertassa. Kanadan länsirannikon maisemat lumihuippuisine vuorineen ja kirkkaansinisine järvineen saavat kerta toisensa jälkeen Saimaan rannalla kasvaneen likan haukkomaan henkeään. Varsinkin siinä vaiheessa kun ollaan kiipeämässä sinne vuoren huipulle..

Kuvat yllä: St John´s, Newfoundland. Newfoundland on suuri saari Kanadan itärannikolla, ja heti provinssin pääkaupungin St. John’s:in liepeiltä löytyy Pohjois-Amerikan itäisin kolkka, Cape Spear. Karun kaunista luontoa, lunneja, valaita sekä jäävuoria. Jäävuorista puheen ollen, tiesitkö, että Titanic upposi Newfoundlandin edustalla?

Kuvat yllä: Green Gables & Prince Edward Island (PEI). Prince Edward Island on erityisen tunnettu punaisista rannoistaan ja perunoistaan, minkä lisäksi se suosittu kirjamatkailukohde. Esimerkiksi moni L.M. Montgomeryn kirjoista sijoittuu tälle saarelle, kuten vaikka Annan nuoruusvuosista tuttuun Green Gables:iin, joka on ihan oikea talo Kanadan pienimmässä provinssissa.

 Kuvat yllä: Toronto ja Niagaran putoukset. Kanadan New Yorkiksikin tituuleerattu Toronto on mahtava kohde urheilun ja suurkaupunkien ystäville. Kaupungista löytyy niin baseballia (Blue Jays), koripalloa (Raptors), jääkiekkoa (Maple Leafs) kuin jalkapalloakin (Toronto FC) ja tunnelma näissä peleissä on aina aivan mahtava – ehkä suurin syy miksi haikailen ajoittain takaisin Torontoon. Torontosta pääsee helposti tekemään myös retken yhdelle maailman monista ihmeistä, Niagaran putouksille.

Kuvat yllä: British Columbia. Kanadan länsirannikon kalliovuorten ja meren yhdistelmää on vaikea voittaa. Täältä löytyy vuodenajasta riippuen aivan kaikkea purjehduksesta lasketteluun ja toisaalta taas modernia kulttuuria ja historian havinaa. Samaan reissuun on helppo yhdistää Vancouverin syke ja henkeäsalpaavan upea luonto. Erityismaininta saarille, kuten Vancouver Island ja Haida Gwaii.

Ettei postauksen pituus karkaisi aivan käsistä, jätetään tämä nyt tähän. Jatketaan Kanadan matkoista vielä myöhemmin!

2 thoughts on “Kanada kuvina

  • Reply Sisko / Hieman_vino September 22, 2018 at 10:29

    Kanada on kyllä kaunis ja monipuolinen! Kuvasi ei kyllä yhtään auta matkakuumeeseen. 🙂

    • Reply Laura September 23, 2018 at 14:12

      Eikö! Heh, kroonisen matkakuumeen huonoja puolia..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.