Joogahihhulit

Jooga, mindfullness ja kaikenlainen hidastaminen ja itsensä rakastaminen ovat nousseet suureen suosioon pitkän fitnessbuumin jälkeen. Ja hyvästä syystä! Jooga on parhaimmillaan äärimmäisen monipuolinen ja moniulotteinen kokemus ja liikuntamuoto, mutta ai että mikä määrä kaikenmaailman hihhuleita joogamaailmaan mahtuu..

Kävin viikonloppuna Om Yoga Show:ssa täällä Lontoossa, ja kiinnostavien tuntien ja näytteilleasettajien lisäksi messuilta löytyi jos jonkinlaista tyyppiä. Näiden (ja toki joogasaleilta bongailtujen) inspiroimana oli pakko alkaa vähän kieli poskessa listaamaan joogamaailmasta löytyviä stereotyyppejä ja omia suosikkijoogahihhuleitani.

Tosin, kuka sitä tietää, ehkä allekirjoittanut ei vain ole (vielä) löytänyt sitä sisäistä valoa, ja puhun hihhuleista ihan vain ymmärtämättömyyttäni. Muunmuassa näiltä tyypeiltä ei vain voi joogan parissa välttyä:

Ruokahihhulit

Ne tyypit, jotka suostuvat syömään vain luomutuotteista koottua vegaani raakaruokaa, joka on gluteenitonta, maidotonta, rasvatonta, sokeritonta ja omalle verityypille sopivaa. Onneksi tämä ruoka on aivan uskomattoman herkullista ja täynnä puhtaita ravintoaineita, koska kaikki muu on pahasta.

Yltiökiitolliset hihhulit

Ne tyypit, jotka ovat niiiin kiitollisia kaikesta tänään kokemastaan, oppimastaan ja ihmisistä ympärillään. Erityisesti maanantai-aamun ruuhkassa tai kaatosateessa bussipysäkillä ilman sateenvarjoa seistessään.

Valaistuneet hihhulit

Ne tyypit, jotka ymmärtävät itseään ja maailmaa syvällisemmin kuin kukaan muu. Useimmiten samoja tyyppejä, jotka tuntevat väristyksiä huoneessa ja aistivat energiaa ympärillään, ja hämmästelevät kun viereinen kaveri ei tunne muuta kuin ilmastointilaitteen puhalluksen niskassa.

Ekohihhulit

Ne tyypit, jotka eivät voi harkitakaan muita kuin ekologisia ja kierrätysmateriaalista valmistettuja tuotteita ja vaihtoehtoja, oli kyse sitten kosmetiikasta, muovipakkauksista tai vaatteista. Koska muuten maapallo on tuhoon tuomittu. Joogaretriitit eksoottisissa kohteissa ja niihin lentäminen kuitenkin on ihan ok koska on muuten niin hyvä ihminen.

Salakieltä puhuvat hihhulit

Ne tyypit, jotka löytävät sanskriitin kielen sanan jokaikiselle joogaan liittyvälle sanalle. Kuulostaa paljon paremmalta joogilta kun puhuu pranayamasta hengityksen sijaan. Vielä parempi jos voi samalla todistaa että ymmärtää joogafilosofiaa vähän syvällisemmin kuin keskustelun vastapuoli.

Täyskäännöksen tehneet hihhulit

Ne tyypit, jotka ovat todenneet, että hyväpalkkainen ja arvostettu työ ei annakaan mitään, vaan jättäneet kaiken työstään ja perheestään lähtien, opiskelleet Intiassa joogaohjaajiksi ja palanneet muuttuneina naisina/miehinä. Toivottavasti kaikilla muillakin on rohkeutta tehdä tälläisiä radikaaleja muutoksia onnettomaan elämäänsä.

Shaamanihihhulit ja vastaavat

Ne tyypit, jotka uskovat luonnontuotteiden ja luonnollisten hoitojen parantavaan vaikutukseen, ja pysyvät kaukana modernista lääketieteestä. Myrkkykasveja imppaamalla pääsee seuraavalle tasolle ymmäryksessä, kristallit parantavat yhtä varmasti kuin enkelit, ja tarot-korteissa on totuus.

ASTROHIHHULIT

Ne tyypit, joiden koko elämä perustuu kuun kiertoon ja tähdistä luettuihin salaisuuksiin.

Tekopyhät hihhulit

Ne tyypit, jotka väittävät etteivät joogaa saadakseen upean vartalon. Ei, he eivät ole koskaan edes ajatelleet kroppaansa muuten kuin työkaluna korkeamman tietoisuuden saavuttamisessa. Eivätpä.

Namaste.

4 thoughts on “Joogahihhulit

 • Reply Krista October 23, 2018 at 07:34

  😀 Loistava! Nyt vain odotellaan, mihin laariin itse hihhuloidut.

  • Reply Laura October 23, 2018 at 21:28

   Hehe, sitä odotellessa!

 • Reply Laura October 23, 2018 at 11:49

  Lisäisin ensimmäiseen kategoriaan ainakin Helsingissä yleisen alatyypin: Vannoutunut ahkerasti vääräuskoisille saarnaava vegaani, jolle ideaali vegaaniruoka tarkoittaa mahdollisimman kananmakuisia nugetteja, vegaanijuustoa ja mitä näitä nyt on. Tärkeintä on että maistuu ja tuntuu mahdollisimman tarkasti lihalle/juustolle. Mielellään tuotettuna mahdollisimman kaukana Suomesta. Kuka nyt jotain paikallista selleriä tai salaattia söisi, kyllä vegaanin oikeus on saada niin eläinperäistä muistuttavaa ruokaa kuin suinkin mahdollista 😀

  • Reply Laura October 23, 2018 at 21:34

   Ai hitsi vääräuskoisille saarnaavat vannoutuneet hihhulit unohtuivat nyt kokonaan listalta! Ja näitähän riittää jokaisessa kategoriassa!

   Selvisipä samalla miksi allekirjoittaneen vegekokeilut ovat kaatuneet! Täytyy jatkossa jättää ne pavut ja porkkanat kauppaan ja hakeutua kaikenmaailman lihanmauisteisten soijanakkien pariin.. Jos niiden voimalla jaksaisi sitten paremmin huudella vegaaniuden ilosanomaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.