Jännittääkö naimisiinmeno?

Perhosia mahassa, ylimääräisiä sydämentykytyksiä, käsien tärinää.. Näiltä ja muilta jännitysoireilta ollaan täällä ainakin toistaiseksi vältytty mitä tulee häihin ja naimisiinmenoon. Voin nimittäin rehellisesti sanoa, että ei jännitä ollenkaan! Tokihan tässä on vielä useampi kuukausi aikaa ennen kuin pitäisi astella kirkon käytävää, joten saa nähdä joudunko perumaan puheeni vielä hääpäivän lähestyessä.

Tässä vaiheessa kuitenkin mieli on rauhallinen. Olemme seurustelleet viitisen vuotta, ja tunnemme toisemme kuin omat taskumme. Ollaan asuttu yhdessä, ollaan oltu etäsuhteessa, reissattu pitkin maailmaa, ja eletty niin arkea kuin juhlaakin. Jaamme samat arvot ja tulevaisuuden toiveet. Kuten varmasti jokaisella pariskunnalla, on meilläkin välillä huonompia päiviä, mutta eron mahdollisuutta ei ole koskaan jouduttu nostamaan pöydälle. Haluamme olla yhdessä, ja olemme valmiita tekemään töitä toimivan suhteen ja onnellisen perheen eteen. Naimisiin meneminen tuntuu luonnolliselta seuraavalta etapilta, ja odotamme molemmat innolla että pääsemme aloittamaan elämän avioparina, ja juhlistamaan tätä päivää yhdessä rakkaiden ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Itse hääjuhlan sujuminen on osuus joka jännittää ehkä hieman.Tarttuuko huntu kiinni kirkon käytävään, riittäähään ruoka ja juoma, mitä jos vessa meneekin tukkoon, miten ihmeessä saan illan päätteeksi hääpuvun pois päältä? Juhlat eivät onneksi aiheuta suurta stressiä, vaan häitä on ollut tosi kiva suunnitella ja järjestellä. Aina silloin tällöin pieni epätoivon puuska pääsee yllättämään, mutta toistaiseksi kaikki on lopulta järjestynyt parhain pän. Hyvillä mielin siis vedetään viimeiset kuukaudet!

Jännityksen puuttumiseen lienee osasyynä myös se, että tällä hetkellä meidän elämässä riitttää tohinaa. Minulla on parhaillaan menossa parin viikon loppurutistus gradun ja pakollisten kurssien parissa, jonka jälkeen hyppään uuteen firmaan, uuteen rooliin. Myös O lopetti vastikään edellisessä työpaikassaan, ja puuhaa jo täyttä häkää uusien haasteiden parissa. Lisäksi meillä on riittänyt vierailijoita tasaisena virtana huhtikuun alusta saakka, ja väkeä majoittuu meidän sohvallamme vielä pitkälle kesään. Nämä seikat selittänevät myös viimeaikoina hieman hiipuneen postailutahdin, mutta ei hätää, täällä ollaan ja homma jatkuu!

Mites siellä, joko jännittää?

4 thoughts on “Jännittääkö naimisiinmeno?

 • Reply Emma Evelyna May 28, 2017 at 11:18

  Minuakaan ei oikeastaan jännitä mikään muu kuin se, että onhan muistanut ottaa huomioon hääpäivän kulussa kaikki asiat. Mitä, jos ei olekkaan tajunnut suunnitella jotakin oleellista asiaa. No onneksi aina voi soveltaa, eikä kaikkea voikkaan etukäteen niin hirveästi suunnitella. Vaikka jonkun asian olisikin suunnitellut todella tarkasti, voi se mennä käytännössä ihan eri tavalla. Toisaalta antaa päivän viedä meitä ja katsotaan mitä se tuo tullessaan 🙂 Toivottavasti kaikki menee kuitenkin sujuvasti eikä mitään pahoja kömmähdyksiä satu.

 • Reply Laura May 29, 2017 at 10:27

  Joo välillä on pakko pysähtyä ja miettiä että mitähän oleellista ollaan nyt unohtamassa 😀 Onneksi ollaan valittu mahtava tiimi meidän tueksi häihin, eli hommat varmasti hoituvat myös siinä tapauksessa että joudutaan soveltamaan! Teillä kuulostaa olevan juuri oikea asenne tähän hommaan – suunnittellusti mutta omalla painollaan 🙂

 • Reply Salla May 29, 2017 at 16:12

  Meillä on tietysti vielä aikaa jännittää, kun hääpäivä on vasta vuoden päästä, mutta silti melko samanlaiset fiilikset. Itse naimisiinmeno ei jännitä, mutta juhlat tietysti vähän. Koitan kuitenkin ajatella (vaikka kuinka klisee olisikin), että kunhan päivän päätteeksi olemme mies ja vaimo niin päivä on ollut onnistunut! Toki aina toivoo, että kaikki menisi kuten ajattelee ja on suunnitellut, mutta kunhan mitään täysin katastrofaalista ei tapahdu niin ei sitä kukaan myöhemmin muista.

 • Reply Laura May 29, 2017 at 22:56

  Kannatan kliseistä ajattelua! Kunhan naimisiin päästään niin kaikki muu on loppupeleissä bonusta, vaikka tietysti suotavaa olisi että kerrankin menisi kuin strömsössä! Pidetään siis jo hyvissä ajoin peukut pystyssä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *