Hammaslääkäriin Amsterdamissa

Edellisestä vierailusta hammaslääkärin paikeilla ehti vierähtää ihan liian kauan, ennen kuin sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja aloin perehtyä siihen, miten ja minne pääsen hammaslääkäriin Amsterdamissa.

Pienen taustatyön jälkeen päädyin varaamaan ajan Lassus Tandartsenille. Kyseistä hammaslääkäripalvelua suosittelee niin yliopisto kuin monet expatitkin. Ja ensimmäisen visiittini perusteella ymmärrän täysin miksi!

Kaikkien työntekijöiden englanti oli todella hyvää ja he olivat supermukavia. Lisäksi tilat olivat siistit ja modernit, kaikkea muuta kuin hammaslääkärimäiset. Allekirjoittanut ei todellakaan ole hammaslääkärien suurin ystävä, ja nuorempana itkin jo siinä vaiheessa kun kävelin ilmottautumistiskille hammaslääkärin vastaanotolla. Nykyään pääsen sentään penkkiin asti ihan rauhassa, mutta muistan aina mainita hoitavalle lääkärille tai hygienistille, että nyt muuten jännittää.

Lassus Tandartsenilla minua hoisi aivan mahtava nuori hammaslääkäri, joka kertoi aina mitä tekee, millaisella välineellä, ja mitä minä voisin tehdä jos jokin tekee kipeää tai haluan tehdä tai sanoa jotain hammashoidon aikana. Koko homma oli tietysti ihan rutiinia, ja kaikki sujui tosi helposti ja mukavasti. Itseasiassa niin kivasti, että nousi heti parhaaksi hammaslääkärikokemukseksi ikinä. Täältä siis erittäin lämpimät suositukset Keizersgrachtin Lassus Tandartsenille!

Mitä tulee maksupolitiikkaan, Hollannissa koko terveydenhuoltosysteeemi toimii täysin erilailla kuin vaikkapa Suomessa. Olennaisin ero lienee se, että täällä jokaisella yli 150 euroa kuukaudessa tienaavalla on oltava paikallinen sairasvakuutus (opiskelijana, jolla ei ole tukia kummempia tuloja Euroopalainen sairasvakuutuskortti taitaa riittää). Vakuutuksia on yhtä monenlaisia kuin mieltymyksiäkin: osa korvaa kaiken mahdollisen ja toiset taas ei juurikaan mitään. Näistä jokainen voi sitten valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Oma vakuutukseni ei hammaslääkärikuluja korvaa, vaan koko potti jäi maksettavaksi omasta pussista. Hintaa tarkastukselle ja perinpohjaiselle puhdistukselle ja fluoritukselle jäi himpun yli 100 euroa, eli ei mitenkään mahdottomasti esimerkiksi Suomen yksityisiin hammaslääkäriasemiin verraten.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen hammaslääkärikokemus Amsterdamissa oli erittäin positiivinen!

2 thoughts on “Hammaslääkäriin Amsterdamissa

  • Reply Iina / Kotona Kaikkialla April 19, 2018 at 17:26

    Oon itse myös käynyt samalla firmalla, eri sijainnissa tosin, ja ollut tosi tyytyväinen! Viimeksi jouduin ensimmäisen kerran odottelemaan hieman, kun aikataulu oli vähän venynyt, mutta lopulta itse käynti kesti 2 minuuttia, ja vaiva (hieman lohjennut hammas) oli hoidettu. Hammaslääkäri on varmaan ainoa paikka, jossa lyhyempi palvelu on parempi!

    • Reply Laura April 21, 2018 at 18:15

      No ehdottomasti – mitä nopeammin ja kivuttomammin hammaslääkäristä pääsee pois, sen parempi! Kiva että sinullakin on näistä kavereista hyviä kokemuksia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.