Häät somessa

Meillä on ahkerasti keskusteltu viime aikoina somesta ja häistä, ja liippasinkin aihetta jo pohtiessani hääblogia ja elämämme jakamista netissä. Tämän lisäksi kirjoittelin jokin aika sitten myös ajatuksia häähashtageihin liittyen. Tällä kertaa aiheena on kuitenkin sosiaalisen median käyttö, ja se mitä ja miten häistämme jaetaan.

Kuten sanottu, itse olen semiaktiivinen somettaja: bloggaan ja erityisesti blogini Instagramin kautta jaan paljonkin häihin liittyvää materiaalia. Tuotan sisältöä ja kirjoitan työkseni, mikä valitettavasti aina välillä verottaa henkilökohtaisten somekanavien käyttöäni niin, että lähinnä seuraan muiden tekemisiä. Tuleva aviomieheni sen sijaan hyvä jos muistaa salasanansa Facebookiin, eikä hänellä muita somekanavia taida edes olla käytössään.

Omat vanhempani sen sijaan ovat hyvinkin aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Vähän liiankin aktiviisia aina silloin tällöin.. Materiaalia jaetaan ajattelematta kahdesti, ja jaetun materiaalin näkyvyys on laaja. Tämä oli se viimeinen naula arkkuun joka johti vielä toistaiseksi ratkaisemattomaan keskusteluun häidemme somepolitiikasta. Pitäisikö vieraita pyytää olematta jakamatta materiaalia häistämme (ennen meitä)? Antaa vain olla? Vai ehkä avata kännykkäparkki jo kirkon ovella, kuten siskoni ehdotti?

Meidän puolestamme häistämme saa jakaa kuvia ja muuta materiaalia somessa, kunhan niin tekee sekä meitä että muita vieraita kunnioittaen. Emme todellakaan halua että hätäisimmät jakavat kuvia vihkimisestä jo kirkon penkiltä, emmekä halua, että kukaan tulee joutuneeksi nettiin ilman suostumusta. Olisi myös kiva että hääkuvissa näkyisi kännyköiden näyttöjen sijaan ihmisten iloiset ilmeet. Vaan miten tämän hoitaisi tyylikkäästi? Emme halua tehdä aiheesta suurta numeroa, mutta miten ihmeessä viestin saisi nätisti perille? Kirjoittaako hääohjelmaan vai välittyisiköhän viesti sanallisesti rikkinäisen puhelimen tyyliin? Kaikki ideat ovat enemmän kuin tervetulleita!

Millainen somepolitiikka teillä on?

2 thoughts on “Häät somessa

  • Reply Vilkku April 20, 2017 at 07:10

    Meilla haat on sen verran pienet (n50h), seka destination wedding (monilla ei siis netti valttamatta kaytossa), etta en pelkaa monien kuvien pamahtamista faceen heti seremonian jalkeen. Mutta en myoskaan halua puhelimia kauniisiin ammattikuviin, ja olishan se kiva jos kaikki olis keskittyneita seremoniaan eika parhaan kuvan nappaamiseen. Tasta syysta me pyydetaan etukateen, seka Bestman viela muistuttaa just ennen tilaisuuden alkua, etta puhelimet/kamerat pidetaan laukussa vihkimisen ajan. Bileista saa sitten paivittaa halunsa mukaisesti kayttaen meidan haa-hasharia.

    Ps. En kesta miten meilla (tai sulhoilla) on niin sama maku! Mun sormus on hyvin saman tyylinen kuin sulla, ja ensikuussa on mies menossa Suit Supplyihin pukuostoksille 🙂

  • Reply Laura April 20, 2017 at 21:18

    Teillähän on ihanteellinen ratkaisu! Luulen että me päädymme myös siihen että pyydämme jotakuta muistuttamaan aiheesta, vaikka jo kirkon ovilla ja vielä ennen vihkimisen alkua. Iltajuhlat ovat sitten asia erikseen, kunhan vaan ensin selvitään kunnialla virallisesta osuudesta!

    Haha ihana miten onkin sattunut! Hyvä maku meillä (ja sulhoilla)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *