Häät Merimelojien majalla

Upea kalanruotokuvioinen puukatto, iso terassi merelle, sijainti saaressa keskellä Helsinkiä. Kuulostaa melko hyvältä, vai mitä? Kun tähän yhdistetääm vielä kohtuullinen vuokra, mahdollisuus omille ruoille ja juomille sekä joustavuus järjestelyissä, saadaan lopputuloksena jotakuinkin täydellinen juhlapaikka rennoille kaupunkihäille.

Kuvailin teille juuri häidemme juhlapaikan, Merimelojien majan.

Alunperinhän tarkoituksenamme oli päästä helpolla (ja huomattavasti kalliimmalla) järjestämällä häät ravintolassa. Merimelojien maja kuitenkin sattumalta osui silmiini jossain juhlapaikkalistauksessa, ja vaikutti sen verran kiinnostavalta että pakkohan sinne oli laittaa sähköpostitiedustelu menemaan. Olimme hääjärjestelyjen suhteen liikenteessa melko myöhään, vasta loppuvuodesta 2016, kun häät oli työn alla loppukesälle 2017. Ehdin jo vakuuttua että pääkaupungin juhlapaikoilta tarjotaan pelkkää eioota kiireisimmälle hääsesongille alle vuoden varoitusajalla. Iloiseksi yllatyksekseni sain kuin sainkin muutaman viikon odottelun jälkeen Merimelojien majan vahtimestarilta viestin, että paikka olisi vielä vapaana mikäli se meitä edelleen kiinnostaa. Ja kiinnostihan se!

Varattiin juhlapaikka ja maksettiin varausmaksu näkemättä paikkaa koskaan. Majasta löytyy netistä tosi vähän kokemuksia tai kuvia, joten kieltämättä hieman jännitti tehdä näin tarkeä valinta käytännössä sokkona. Onneksi vahtimestari Mariannen kanssa viestittely sujui hienosti koko prosessin ajan, ja saimme aina kattavia vastauksia kuvineen ja kaavioineen ihan kaikkiin kysymyksiimme. Pääsin lopulta tutustumaan juhlapaikkaan keväällä käväistessani Helsingissä työmatkalla, ja kyllähän sen jälkeen pääsi pieni helpotuksen huokaus, vaikka fiilis helmikuisena iltana on hieman erilainen kuin loppukesästä. Mies sen sijaan kävi paikan päällä ensimmäistä kertaa vasta neljä päivää ennen häitä, ja ihastui paikkaan vielä enemmän kuin osasin odottaa. Kesäisemman vierailun päätteeksi olimme molemmat täysin myytyjä.

Meidan häissämme vieraita oli kaikkiaan 105 plus me, minkä lisäksi paikalla oli kourallinen henkilökuntaa pitopalvelun ja baarimikon toimesta. Tunnelma Merimelojien majalla oli lämmin, muttei kuitenkaan liian ahdas. Ihanteellisessa tilanteessa sää olisi ollut hieman kauniimpi, jolloin olisimme päässeet nauttimaan alkumaljat ulkotiloissa. Tilaa oli kuitenkin (juuri) riittävästi niin alkumaljojen aikaiselle seisoskelulle kuin buffetiin katetulle illallisellekin. Jälkiviisaana on sanottava, että olisi pitäny jättää enemmän tilaa pöytien valiin, sillä kummasti se sali vain näyttää aivan erilaiselta tyhjillään, nätisti katettuna, ja täynnä ihmisiä. Muistetaan tämä sitten seuraavia juhlia järkkäillessä! Illallispöytien ja buffetin lisäksi meillä oli varattu erikseen pöytätilaa baarille ja dj :lle. Ennen myöhäisillan bileosuuden alkamista raivasimme kuitenkin yhden pitkän pöydän pois tieltä, jolloin saimme lisää tilaa tanssilattialle, ja samalla taktisesti pakotimme nuoremman väen ylös tuoleistaan.

Tanssilattia pysyikin täpötäynnä aina ensimmäisistä valsseista aivan viimeiseen hitaaseen saakka. Allekirjoittanut esimerkiksi ei malttanut poistua tanssilattialta kuin yhden vessareissun tehdäkseen! Vessat Merimelojien majalla ovat toisessa rakennuksessa, mikä tarkoittaa sitä, että vessareissut takasivat pieniä happihyppelyitä yhdelle jos toisellekin. Meidän häissämme kauniina kesäyöna tämä oli ehdottomasti mahdollisuus ennemmin kuin uhka! Harmaan ja hieman sateisen päivän kääntyessä illaksi myös sääolosuhteet paranivat niin, etta juhlapaikan terassin käyttöaste nousi huomattavasti. Vinkiksi häitään vielä järjestäville: varatkaa illaksi viltteja jos teillä on ulkotiloja käytössänne! Meillä oli korillinen Ikean vilttejä, jotka vaihtoivat omistajaa ahkerasti pitkin iltaa ihmisten haukatessa raitista ilmaa.Yksi huomioitava seikka Merimelojien majan varustelussa on pienenpieni keittiö. Meidän pitopalvelullamme, Keikaus Cateringilla, oli onneksi aiempaa kokemusta samasta juhlapaikasta, joten he tiesivät mitä odottaa ja miten homma sujuu parhaiten näissä tiloissa. Kylmätiloja onneksi löytyi niin että saatiin samppanjat sekä reilusti muita juomia kylmään jo ennen juhlia, ja muuten homma hoitui kylmälaatikoiden ja jäiden avulla. Pakko sanoa etten tiedä mitä oltaisiin tehty ilman meidän upeaa, ammattitaitoista ja positiivista pitopalvelua ja baarimestari!

Elämämme parhaiden juhlien jälkeen aamuyömme jatkui hääseurueen, läheisten ja loppuun saakka juhlineiden vieraidemme kanssa raivaamalla pahin kaaos juhlapaikalla. Poydat ja tuolit kasaan ja omat tavarat pinoihin. Lyötiin juhlapaikan ovet lukkoon hieman myöhemmin kuin oli alunperin tarkoitus, ja vanhempani palasivat vielä seuraavana aamuna kantamaan omat tavaramme autoon ja siirtämään loputkin tavarat paikoilleen.

Yhteenvetona siis sanottakoon, etta Merimelojien maja on oiva juhlapaikka häille ja muille tärkeille tilaisuuksille. Ulkoseinät ehkä kaipaavat uutta maalikerrosta, ja niin tuolit kuin pöydäkin ovat muutamaa eri paria, mutta hinta-laatusuhde on kohdallaan, ja maja tarjoaa upeat puitteet rennoille juhlille keskellä kaupunkia. Niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin vieraamme ihastuivat majan puupintoihin, seinää koristavaan kanoottiin ja terassilta aukeaviin maisemiin. Emme olisi voineet kuvitellakaan parempaa paikaa häillemme!

Lämmin kiitos Merimelojille ja erityisesti vahtimestari Mariannelle!

Kuvat Ida Lohela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.