Hääseurueen miesten puvut

Kaason ja morsiusneitojen mekot ovatkin täällä jo vilahtaneet, mutta nyt on aika tuutata eetteriin sneak peekia myös hääseurueen kaksilahkeisten asuista. Sulhasella on siis kanadalaiseen tyyliin best man, jonka lisäksi alttarilla seisoo neljä muuta läheistä ystävää, eli groomsmen.

Olin alkuun hieman huolissani siitä, että metsästämme sulhaselle ja muille pojille vaatetta vielä päivää ennen häitä, mutta olen saanut positiivisesti yllättyä heidän innostaan miettiä häätyyliä jo nyt. Selvää siis on, että kaikki miehet tulevat pukeutumaan tummansiniseen pukuun ja valkoiseen paitaan. Sulhanen erottuu muista komeista miehistä paidan (ja puvun?) erilaisella leikkauksella sekä erilaisella solmiolla. Best man erottuu groomsmeneista siinä mielessä, että hänen paidassaan on sama leikkaus kuin sulhasella ja solmio on hieman erilainen mutta saman teeman mukainen kuin muilla miehillä.

O on ravannut Englannissa pitkin kevättä, ja edelliseltä reissulta kotiutuessaan tuliaisten joukosta löytyi häitä varten teetätetty kauluspaita, uudet kengät, ja seurueen miesten solmiot. Kaikkien puvut hankitaan Suit Supplysta, josta on hyviä kokemuksia jo entuudestaan. Tämä liike löytyy sekä Hollannista, Englannista että Kanadasta, eli kaikista niistä maista joissa sulhasen tärkeät miehet asuvat.

Sulhanen uhosi etten saa nähdä hänen asuaan ennen häitä, joskin pieniä palasia ja informaatiota on luvattu. Mielestäni on kiva saada muuten niin naisvoittoisiin hääblogeihin ajoittain juttua myös miesten vaatteista ja häätyylistä, joten tarkoituksenani on esitellä täällä yksityiskohtia ja ajatuksia aina sitä mukaan kun tiedonmurusia kantautuu morsiamelle saakka. Meinasin myös kysellä josko saisin miehen mukaan kirjoitushommiin, jos sieltä irtoaisi vaikka tyylivinkkejä tai ajatuksia hääsuunnittelusta. Taitaa tosin olla helpommin sanottu kuin tehty..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *