Hääpukuni

Yksi ensimmäisiä häihin liittyviä kysymyksiä mitä minulle esitettiin oli se perinteinen “no, minkäslaista mekkoa olit ajatellut?”. Rehellisesti, en muuten ollut ajatellut! Niinpä alkoi armoton tuttujen ja tuntemattomien hääkuvien plärääminen, sekä luonnollisesti myös Pinterestin ja Instagramin selaaminen.

Omalla kohdallani ongelmaksi muodostui lähinnä se, että ihania ja kauniita hääpukuja riittää aivan loputtomiin! Minut tuntevat tietävät että olen äärimmäisen huono tekemään päätöksiä, ja saatan jahkailla kahden vaihtoehdon välillä tuntikausia päätymättä minkäänlaiseen ratkaisuun. Hääpuku on kuitenkin aika oleellinen ja ilmiselvä osa juhlaa (kuvista ja muistoista puhumattakaan) mikä tietysti lisää stressiä löytää the mekko!

Ennen ensimmäistä hääpukusovitustani olin saanut ajatuksiani kasaan tasan sen verran, että tiesin haluavani jonkinlaiset hihat tai olkaimet, eikä helma saisi olla ihan mahdottoman pöyheä. Yksinkertaiset ja eleettömät puvut miellyttivät silmää, blingi ei, pitsi ehkä. Värin suhteen oli kaikki mahdollista (tai siis kaikki vaaleat sävyt olivat ok), mallin puolesta olin kiinnostunut merenneidoista ja kapeista puvuista.

Sovitukseen saapuessa annoin suosiolla ohjat ammatti-ihmiselle, ja ihana myyjä löysikin useamman mielettömän kauniin mekon minulle sovitettavaksi. Olin liikkeellä yksin, mikä oli omalla kohdallani paras mahdollinen ratkaisu, sillä päättämättömyyteni takia menen helposti muiden mielipiteiden mukaan, enkä halunnut joutua tälläiseen tilanteeseen hääpuvun valinnan kanssa! Yhdessä myyjän kanssa siis mallailimme mikä näyttää hyvältä, ja mitkä jutut jätetään jollekin toiselle morsiamelle. Vaikkei ostopäätöstä ensimmäisellä sovituksella tehty, sain aika hyvin kartoitettua mikä sopii omalle kropalle, ja mistä tykkään.

Muutama viikko sovituksen jälkeen pöytään iskettiin villi kortti. Pukuasiaa pohtiessani nimittäin muistin ihailleeni reilu vuosi sitten naimisiin menneen valmentajakollegan hääpukua facebookin välityksellä, ja kun salapoliisityö ei tuottanut tulosta, uskaltauduin kysymään lisätietoja hänen mekostaan. Auliisti hän kertoikin mekon mallin ja valmistajan, ja ehdotti vielä että sikäli mikäli käytetty puku on vaihtoehto, voisin tulla sovittamaan mekkoa! Koska käytetty puku on alusta asti ollut potentiaalinen vaihtoehto, ei ehdotusta tarvinnut kahdesti miettiä!

Jo siinä vaiheessa kun sain mekon ensimmäistä kertaa päälleni homma oli jo melkolailla selvä: puku istui kuin hansikas, ja oli luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa. Ennen lopullista päätöstä lähetin sovituskuvia äidille ja siskolle, ja kun sieltä suunnalta tuli vihreää valoa oli päätös sinetöity. Sovimme myyjän kanssa vielä toisen sovituksen reilun viikon päähän, jolloin pääsin sovittamaan mekkoa meillä kotona, ties kuinka monen pelin edessä luonnonvalossa ja samalla höpöttömään hääjutuista. Tämän jälkeen mekko jäikin meille asumaan.

Tuntuu hullulta että hääpuku odottaa vaatehuoneessa jo vuotta ennen hääpäivää, mutta kun se oikea osuu kohdalle niin eihän sitä vaan voi jättää ottamatta! Kieltämättä ostopäivänä piti ottaa muutama lasi viiniä sekä löydön juhlistamiseksi, että tasoittaakseni hermoja sen suhteen miten paljon rahaa yhden päivän mekkoon kehtaakin laittaa! Vielä ainakaan mekkopäätös ei ole kaduttanut, vaan päinvastoin. Pukua täytyy käydä hipelöimässä aina silloin tällöin, ja joka kerta se on entistä ihanampi. Vielä pitäisi malttaa pitää puku piilossa hääpäivään asti..

Koska mekko on vielä pidettävä poissa blogista (siltä varalta että mies vahingossa eksyy tänne), kuvat postaukseen on kerätty Pinterestin hääpuku-boardilta. Toimivat aika hyvänä vinkkinä sen suhteen mitä tämän morsiamen yllä tullaan hääpäivänä näkemään.

3 thoughts on “Hääpukuni

 • Reply Mrs B. September 19, 2016 at 21:22

  Pakko kysyä – ottiko mies kuinka paljon kantaa hääpukuaiheeseen, vai ottiko ollenkaan? Meillä on nimittäin tästä ihan mieletöntä kädenvääntöä! 😀

  Charles nimittäin laittaisi mun päälleni kaikkein mieluiten jonkun suomalaisen kansallispuvun, mä taas en halua mitään vastaavaa ajatuksen tasollakaan. Mulla ei ole minkäänlaista perinnettä siitä, että olisin käyttänyt kansallispukua koskaan – en mä edes tiedä, mitä mun pitäisi niistä valita! Ja mä taas mieluiten ottaisin kompromissina jotain erilaista – luultavasti pitkät (pitsi)hihat ja muuten tosi simppeli mekko. Mutta, sittenhän sen näkee!

  Ja mitä näistä kuvista selviää, niin sulla näyttäisi olevan kyllä tulossa aivan mielettömän kaunis puku! <3 Innolla jään odottelemaan sitten myöhemmin kuvia siitä ihan oikeasta puvusta! 🙂

 • Reply Laura September 21, 2016 at 00:00

  Haha mähän itseasiassa harkitsin kansallispukua (mainittakoon vuosikausien hämärä ja salattu tanhumenneisyys), mutta aika nopeasti hylkäsin tämän ajatuksen.. Tilaisuus pukeutua hääpukuun tulee kuitenkin vain yhden kerran (toivottavasti), joten pitäähän siitä ottaa ilo irti! Kansallispuvulle tai muulle juhlapuvulle sopivia tilaisuuksia varmasti tulee vielä jatkossakin.

  Meillä mies ei ottanut kantaa häämekkoasiaan vaikka yritin kuinka kysellä. Ainoa kommentti jonka sain miehestä irti oli luokkaa "oot maailman kaunein missä vaan mekossa" <3

  Laita ihmeessä viestiä jos kuitenkin päädyt kansallispukuun ja kaipaat vinkkejä, täältä pesee monen vuoden kokemuksella! Pitkät hihat ja simppeli mekko kuulostaa myös ihanalta vaihtoehdolta! Nämä itseasiassa oli mullakin aivan alunperin mielessä, mutta kuinkas sitten kävikään 😀

 • Reply Janina September 26, 2016 at 11:29

  Upeita, erilaisia hääpukuja! Hankkimasi puku on varmasti täydellinen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.