Häämatkakohteemme

Tutut – ja ehkä blogin myötä tuntemattomatkin – tietävät että me ollaan O:n kanssa aika liikkuvainen pariskunta. Ollaan asuttu useammassa eri maassa, yhdessä ja erikseen, minkä lisäksi matkustellaan muutenkin keskivertoa enemmän. Nautitaan molemmat reissaamisesta sekä uusien kulttuurien ja maisemien näkemisestä ja kokemisesta. Niinpä myös häämatka on alusta lähtien ollut hyvin korkealla meidän prioriteettilistalla.

Rehellisesti täytyy myöntää, että meillä oli häämatkakohde tiedossa jo kauan ennen kosintaa.. Muutamat maailmankolkat ovat olleet molempien toivelistalla jo pitkään, mutta kohteet ovat sellaisia että ne vaativat vähän enemmän niin rahallista kuin ajallistakin panostusta. Häämatka on kuitenkin juttu mistä ei haluta pihistellä, ja mikä olisikaan parempaa kuin lähteä pitkään odotetulle matkalle tuoreena avioparina!

Minne, milloin ja miten pitkään? 

Häämatkaa suunnitellessa meille oli tärkeää että pääsemme suuntaamaan lentokentälle heti häiden jälkeen. Halutaan tehdä reissusta spesiaali, ja nauttia nimenomaan häämatkasta. Niinpä matkaan lähdetään jo elokuun lopulla, heti häiden jälkeisenä maanantaina.

Matkakohde on meille molemmille aivan uusi ja itseasiassa hyvin epätyypillinen. Siinä missä normaalisti teemme aktiivisia kaupunkilomia, suuntaamme nyt paratiisisaarelle valkeiden hiekkarantojen ja eksoottisen luonnon äärelle. Häämatkamme nimittäin suuntautuu Intian valtamerelle, tarkemmin sanottuna Mauritiukselle!

Honeymoon tulee olemaan yhdistelmä auringossa lojumista, luontoseikkailuja, golfia ja pientä luksusta. Maailman parasta seuraa tietenkään unohtamatta. Kuten sanottu, meillä on taipumusta reissata kaupungeissa ja useimmiten vielä suunnataan toinen toistaan kylmempiin kohteisiin. Emme kumpikaan ole vielä koskaan ollut rantalomalla, joten päätettiin että aloitetaan elämä avioparina ihan uusissa maisemissa. Hieman jännittää mitenhän me viihdytään pienellä saarella, mutta jotenkin epäilen ettei tuon paratiisissa vietettävän kahden viikon aikana ehdi kovin pahasti pitkästyä..

Arvoimme pitkään Mauritiuksen ja Madagascarin välillä, ja pallottelemme edelleen mahdollisuudella yhdistää nämä kaksi saarta. Mikäli suunnitelmat loksahtavat aikataulujen kanssa yksiin, on tavoitteena tehdä jokusen päivän pyrähdys Mauritiukselta Madagascarille. Tämä osuus matkaa on tosin vielä varaamatta, eli vielä on suunniteltavaa!

Tälläisiä häämatkasuunnitelmia meillä! Millaisia ovat muiden (unelma)kohteet?

6 thoughts on “Häämatkakohteemme

 • Reply Kirsi-Maria January 4, 2017 at 21:53

  Kuulostaa ihanalta! Olen kuullut Mauritiuksen olevan aikamoinen paratiisi, juuri häämatkalaisille sopiva.

  Häämatkat ovat yksi kiinnostava teema, jossa näkee miten erilaisia ihmiset ovat. Meillä on ihan erilaiset häämatkasuunnitelmat kuin teillä! 🙂 Emme juurikaan matkustele (paitsi työmatkojen takia) emmekä kumpikaan pidä kuumasta ilmanalasta. Kesällä emme halua lähteä mökiltä tai kotipuutarhasta minnekään, niin rakkaita ne ovat ja parhaimmillaan juuri kesällä. Siksi lähdemme vasta syyskuussa häämatkalle, ja kohteena ah niin perinteinen mutta meiltä molemmilta kokematta oleva Rooma. Kaupunkikohteista minusta Italian kaupungit sopivat hyvin häämatkaksi – etenkin kun Pariisissa olen käynyt, enkä innostu siitä uudestaan. Toiveissa olisi saada rahaa kokoon niin, että voitaisiin olla viikko huippuhotellissa ja syödä joka päivä hyvin, sillä ruoka on meidän harrastus ja intohimo. 🙂

  Haaveilen kuitenkin myös siitä, että häiden jälkeen voisimme lähteä pariksi päiväksi hotellilomalle ihan kotimaassa, esim. Savonlinnan oopperajuhlat + huippuhotelli + hyvä ravintola olisi loistava aloitus avioelämälle.

 • Reply Eveliina January 4, 2017 at 22:02

  Kuulostaa todella hyvältä! En usko, että pitkästytte. Kuulemani mukaan Mauritius tarjoaa kuitenkin paljon aktiviteetteja. Ainakin siis käsittääkseni!

  Me emme ole päässeet vielä kartalle (hehheh) häämatkasuunnitelmistamme. Luultavasti lähdemme vasta vuonna 2018, mutta teemme häiden jälkeen jonkin pienoisen reissun Suomen sisällä. Katsotaan. Onneksi on aikaa, vaikka matkat olisikin hyvä varata ajoissa.

  Jään innolla odottamaan, miten häämatkasuunnitelmat etenevät!

 • Reply Laura January 5, 2017 at 17:13

  Häämatkat ovat ehdottomasti yksi suosikkiaiheitani! Vaihtoehtoja on niin paljon, ja on mielenkiintoista huomata miten ihmiset valitsevat niin erilaisia kohteita 🙂

  Oon aivan samaa mieltä siitä että avioelämä on kiva aloittaa jotenkin erityisesti! Etenkin kesällä mökkireissu vaikka Saimaan rannalle on aivan ihana idea, ja tosiaan jos kaupunkilomalle halajaa niin syksy saattaa olla jopa parempi idea kuin kiireisin kesälomakausi..

  Oih Rooma on upea – niin paljon historiaa ja romantiikkaa! Eikä ruoan ja viinien suhteen varmasti tule pettymään Italiassa 😉

 • Reply Laura January 5, 2017 at 17:18

  Eiköhän me tuolla viihdytä, pelataan sitten vaikka shakkia altaan reunalla jos ei muuta 😉

  Häämatkakohteissa tulee helposti valinnanvaikeus ja ähky siitä ihanien paikkojen määrästä! Eli jos ei ole kiire niin miettikää ihan rauhassa, on tässä kuitenkin vielä ihan reilusti aikaa. Ihania hetkiä kartan tutkimisen kanssa 🙂

 • Reply Laura V January 13, 2017 at 18:25

  Kuulostaa ihanalta, sillä meillä on myös Mauritius suunnitelmissa häämatkakohteeksi 😉 missä hotellissa aiotte majoittua?

 • Reply Laura January 14, 2017 at 15:04

  Oi ihanaa! Me majoitutaan Lux Le Mornen honeymoon sviitissä. Päädyttiin tuonne ihan sillä perusteella että elo-syyskuussa sääolosuhteiden pitäisi olla parhaimmat juuri tuolla laidalla saarta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *