Hääkuvaaja haussa

Hääpalapelissä palat alkavat pikkuhiljaa loksahdella kohdalleen! Juhlapaikan lisäksi meillä on nyt myös hääkuvaaja!
Kuten budjettipostauksessa jo mainitsinkin, valokuvaajan palkkaamisesta häihin käytiin tässä huushollissa useampi keskustelu. Meidän kaveripiiriimme kuuluu useampikin taitava kuvaaja, ja mies olisi halunnut pyytää kaveria hommiin ammattilaisen sijaan. Itse olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että olisi epäreilua pyytää kavereita juhliimme töihin! Lisäksi harrastelijan kohdalla on aina riski, että jotain odottamatonta tapahtuu, mikä taas voi vaikuttaa negatiivisesti niin lopputulokseen kuin kaverisuhteeseenkin. Vihdoin tuntien järkeilyn, pohdinnan ja perustelujen jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että etsimme ammattilaisen kuvaamaan tärkeän päivämme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompromissiratkaisuna haimme alunperin kuvaajaa vain vihkimiseen ja potrettikuviin, mutta hyvin nopeasti selvisi että suurin osa hääkuvaajista varaa kesälauantait 8+ tunnin kuvauskeikoille. Ihan ymmärrettävästi tietenkin, sillä hääsesonki on kesällä parhaimmillaan ja kysyntää varmasti riittää. Pyörittelimme ajatusta koko päivän kuvauksesta, ja lopulta jo naimisiin menneiden ystävien ja sukulaisten suositusten perusteella päätimme pyytää valokuvaajan paikalle koko päiväksi – kukaan ei nimittäin ole katunut valokuvaajan palkkaamista häihin.

Toinen seikka mikä selvisi jo heti alkuvaiheessa oli se, että alkusyksystä monella kuvaajalla alkaa kalenteri olla jo täynnää seuraavan kesän osalta. Tuleville morsiammille suosittelenkin, että kyselette ennemmin etuajassa kuin auttamattomasti myöhässä!

Onneksi taitavia valokuvaajia on Suomen kokoisessa maassa yllättävän paljon. Vaikka ei se onnenpotkulta kyllä tuntunut siinä vaiheessa kun kahlasi läpi lukemattomia portfolioita ja sähköpostikeskusteluja. Lopulta kuitenkin muutama kuvaaja nousi selvästi yli muiden, ja kahden aivan erityylisen kuvaajan työt viehättivät kovasti. Meidän ylivoimaisiksi suosikeiksi suomalaisista kuvaajista nousivat Susanna Nordvall ja Patrick Karkkolainen. Molemmat vaikuttavat supermukavilta tyypeiltä ja ottavat uskomattoman kauniita kuvia – aivan erityylisiä, mutta jokin heidän kuvissaan vaan vetoaa!

 

 

Kehen ja millaiseen ratkaisuun sitten lopulta päädyimme?  

Jos joku ei vielä postauksen kuvista päätellyt, päädyimme pyytämään Susanna Nordvallia kuvaamaan häämme. Susanna on ollut tosi mukava ensimmäisistä sähköposteista lähtien: kertaakaan en saanut vastaukseksi copypastettua massaviestiä vaan aina minulle/meille tarkoitettuja maileja, minkä lisäksi Susanna on ollut alusta asti mielettömällä innolla ja kärsivällisyydellä sunnittelemassa kaikkia häihin liittyviä kuvauksia. Kuten sanottu, hänen kuvansa ovat todella kauniita ja tuntuvat juuri meidän ja häidemme tyyliin sopivilta.  

Päätöstä hääkuvaajasta ei tosiaankaan tehty yhdessä yössä, vaan pitkään pähkäilimme ja pohdimme niin kuvaajaa, sitä mitä haluamme, sekä sitä, minne asti budjettimme venyy. Emme ole kumpikaan aiemmin olleet ammattikuvaajan linssin edessä, ja varsinkin minulla on taipumusta välttellä kameraa aina kun mahdollista (onneksi parannusta havaittavissa!). Siksi haluankin mahdollisuuden “harjoitella” ja tutustua kuvaajan tyyliin kuvata ja ohjata jo ennen hääpäivää.

                        Kuvaussuunnitelmia punotaan jo täyttä häkää, ja voin jo paljastaa että kaikkea ihanaa ja jännittävää ja hauskaa on tiedossa! En millään malttaisi odottaa kevääseen asti että päästään toteuttamaan suunnitelmia!

Kakki kuvat Susanna Nordvall