Foodie häät

Menujen miettiminen ja toteuttaminen kaikkine välivaiheineen haukkaa ison osan arjestamme, ja kutsumme mielellämme ystäviä ja sukulaisia meille syömään. Niinpä ketään tuskin yllätti, että ruoka ja juoma olivat prioriteettilistan kärjessä myös häitä järjestäessä.

Valitsimme pitopalvelun puhtaasti posiitivisen palautteen ja erinomaisen asiakaspalveluasenteen perusteella. Ja toki myös siksi, että saimme Keikaus Cateringiltä toiveitamme vastaavan tarjouksen asialliseen hintaan.

Ottaessani yhteyttä pitopalveluun kerroin päivämäärän lisäksi arvioidun vierasmäärämme, sekä suuntaa antavan idean ruokatoiveistamme. Emme toivoneet mitään erikoista tai eksoottista, vaan päinvastoin halusimme tarjota vieraillemme aitoja suomalaisia makuja. Pitopalvelun väki luonnosteli meille muutaman menuehdotuksen, joiden pohjalta lopullista ruokalistaa lähdettiin tuunaamaan.

Suurehkoissa, monikulttuurisissa häissämme buffet-ruokailu tuntui kaikista helpoimmalta ja turvallisimmalta vaihtoehdolta. Siinä missä Suomessa buffet taitaa olla suosituin vaihtoehto, on Pohjois-Amerikkalaisissa häissä pöytiintarjoilu ennemmin sääntö kuin poikkeus. Pohdinkin etukäteen mitenhän rapakon takaa saapuvat vieraat kokevat suomalaisen buffetin. Ei kuitenkaan olla kuultu muuta kuin positiivista palautetta, joten hyvin tuo kai otettiin vastaan. Henkilökohtaisesti pidän enemmän pöytiintarjoilusta, mutta buffetin isoja plussia ovat ehdottomasti ruokailun sujuva eteneminen, sekä se, että jokainen saa valita tarjoilupöydästä ruokaa oman makunsa mukaan, kukin itselleen sopivimman määrän.

Mita häämenustamme löytyi?

Cocktail hourin aikana tarjoiltiin alkupaloina savuporomoussea kotitekoisella näkkileivällä ja graavilohta mallasleivän ja tilliaiolin kera. Molemmat maistuivat vieraille erinomaisesti.

Buffetista löytyi salaattiosastolta viherversosalaatti, jossa Kolatun cheddarlastuja ja puolukkavinegretteä, kirkasta puikulaperunasalaattia, mansikka-juustoleipäsalaattia, sekä savupossu-melonisalaatti mustaherukkabalsamicon kera. Kalana meillä oli leppäsavustettua lohta, jonka kaverina tarjottiin pikkelöityjä vihanneksia ja hunaja-sinappidressing. Pääruokana tarjottiin säräjuureksia ja yön yli haudutettua karitsan niskaa tumman sienikastikkeen kanssa. Lisäksi täydentämään valittiin juureen leivottua ruisleipää ja kirnuvoita. Kasvissyöjät oli huomiotu erikseen tarjoamalla heille pääruoaksi punajuuri-kikherne pihvit kera sienimuhennoksen.

 

Viinit valitsimme menun perusteella, sen mukaan mita superalkossa oli tarjolla. Puna- ja valkoviinin lisäksi meillä oli varattuna lemppari roseetamme, mutta se unohtui juhlapaikan jääkaappiin kaiken hässäkän keskellä, emmekä edes huomanneet asiaa ennen seuraavaa aamua!

Jälkiruokana oli perinteistesti hääkakku. Hääkakussa maistuivat lakka, vanilja ja suolakaramelli, ja se oli suussasulava pari kahville ja aveceille.

Olimme äärimmäisen innoissamme menusta jo ennen juhlia, ja uskokaa pois, jälkeenpäin on monesti harmiteltu ettei hääpäivänä syöty enempää! Olimme toki kuulleet ystäviltämme jo ennakkoon ettei hääpäivänä ehdi eikä malta syömään, ja jouduimme toteamaan, että tämä on valitettavasti aivan totta! Molemmat saimme syötyä yhdet lautaset tyhjiksi ja sitä kautta pääsimme maistelemaan lähes kaikkea, mutta emme yksinkertaisesti saaneet yhtään enempää alas vaikka ruoka oli herkullista!

Vierailtamme satelee edelleen kiitosta ruoista, ja hääpäivän herkkuja muistellaan vesi kielellä yhden jos toisenkin toimesta. Suomalainen menumme upposi erinomaisesti niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

Maukkaiden ruokien lisäksi on vielä erikseen kehuttava miten hyvää palvelua saatiin Keikaus Cateringilta – sekä suunnitteluvaiheessa että juhlien aikana! Heidän henkilökuntansa oli superystävällistä ja skarppia, ja kaikessa oltiin valmiita joustamaan ja neuvottelemaan. Bonuspisteet vielä kauniista kattauksesta ja astioista!

Tarvitseeko enää edes erikseen sanoa, että nämä foodiet olivat enemmän kuin tyytyväisiä!

Kuvat Ida Lohela

4 thoughts on “Foodie häät

 • Reply Tanja October 20, 2017 at 09:14

  Näyttääpä tosi hyvältä! Ja kuulostaa toki myös. Tuollainen ihana lakkakakku kelpaisi kyllä minullekin. 🙂

  • Reply Laura October 21, 2017 at 13:16

   Kaikki ruoka oli niin herkullista! Lakkakakku sai erityispisteitä kainuun hillasoilla viihtyviltä isovanhemmiltani, eli täytyi olla todella hyvää!

 • Reply Ina January 25, 2018 at 04:15

  Mulle tuli niin hyvä fiilis kun löysin sun blogin! Suunnittelen itse häitä Suomessa Australiasta asti ja jotenkin sain vähän mielenrauhaa lukemalla sun hääjuttuja. Olin jo Keikaukseen yhteydessä myös ja tuntuu siltä että he voisivat olla myös meidän kansainvälisiin häihin paras vaihtoehto 🙂

  • Reply Laura January 25, 2018 at 13:34

   Tosi kiva että löysit blogin ja kommentoit! Tulee aina hyvä mieli kun kuulee että näistä höpinöistä on ollut iloa 🙂

   Tsemppiä hääsuunnitteluun! Etäjärjestelyt saavat välillä hiukset harmaantumaan ennen aikojaan, mutta usko pois, kaikki onnistuu kyllä! En epäile lainkaan ettettekö onnistuisi järjestämään ihania häitä Suomeen Australiasta käsin. Nykyään onneksi niin paljon saa hoidettua ja sovittua sähköpostitse ja monesta palvelusta, juhlapaikasta ja palveluntarjoajasta löytyy kokemuksia ja kuvia internetin syövereistä, ettei tarvitse aivan ostaa sikaa säkissä..

   Täältä lämpimät suositukset Keikaukselle 🙂 Niin ruoka kuin asiakaspalvelukin oli aivan huippua, ja meidän häiden ruokapuolta muistellaan yhä lämmöllä näin puoli vuotta myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.