Etäsuhteessa

Tätä kirjoittaessani seuraan samalla Blue Jaysien toista postseason peliä ja keskustelen baseballista ja vähän muustakin miehen kanssa. Tosin tämä keskustelu, kuten monet muutkin, käydään pikaviestimien kautta. Meidät nimittäin erottaa tällä hetkellä niin valtameri kuin kuuden tunnin aikaerokin.

Olosuhteiden pakosta vietämme vielä toistaiseksi tuntemattoman pätkän kihlauksestamme etäsuhteessa. Kerta ei ole ensimmäinen, mutta ei rakkaimmasta ihmisesta erossa oleminen koskaan herkkua ole. Pidetään tiivisti yhteyttä viestien ja puheluiden välityksellä, ja onneksi pystymme näkemään toisiamme kohtuullisen usein vaikka välimatka onkin pitkä.

Muutettuani Amsterdamiin vietimme viitisen viikkoa putkeen erossa toisistamme, jonka jälkeen mies lensi tänne viikon vierailulle. Vaikka muutto ulkomailla ei ollut ensimmäinen eikäs edes viides, oli se tällä kertaa tavallista raskaampi. Saavuin maahan ilman tietoa asunnosta, ja totesin heti alkuun että asuntotilanne täällä on juurikin niin huono kuin ennakkoon peloteltiin. Ja koska ei tosiaan ollut varaa eikä halua asua hotellissa yhtään pidempään kuin on pakko, vietin ensimmäisen viikon täällä stressaten asunnosta ja asioiden järjestymisestä. Ja uskokaa pois, stressasin todella paljon! O oli onneksi aivan mieletön tuki ja turva myös etänä, ja nyt kun elämä täällä on saatu mukavasti aluilleen joutaa jo vähän rentoutumaankin.

Arjessa meillä molemmilla on työt ja opiskelut mitkä pitävät kiireisenä, mutta kyllä sitä silti huomaa jatkuvasti kaipaavansa toista juttuseuraksi, vastustajaksi Scrabble matsiin tai kokkaamaan illallista yhdessä. Lisäksi ollaan saatu huomata miten meille on yhdessä asuessa ihan vahingossa muodostuneet molemmille omat kotityömme: mies joutui soittamaan minulle kysyäkseen miten imuri tyhjennetään ja minne syys- ja talvivaatteet on säilötty, samalla kun itse jouduin pitkästä aikaa tarttumaan tiskiharjaan ja tuskailemaan kun roskat eivät kävelekään itsestään ulos. Kyllähän me toki itseksemmekin selviämme, mutta kyllä me vaan ollaan ihan pirun hyvä tiimi yhdessä! Nyt meneillään on jälleen reilun kuukauden ero ennen kuin näemme toisemme. Vuoden loppua kohti pääsemme näillä näkymin viettämään enemmän aikaa samassa osoitteessa, ja toivottavasti keväällä viimeistään asumme taas vakituisesti yhdessä. Pitäkää peukut pystyssä!

2 thoughts on “Etäsuhteessa

 • Reply Mrs B. October 7, 2016 at 21:08

  Ehdottomasti peukut pystyssä! <3

  Pystyn samaistumaan niin monella tasolla tähän teidän tilanteeseenne. Meillä oli ensin se tilanne, että mun oli tarkoitus muuttaa pysyvästi USA:n – Charlesilla oli niin uskomaton työtarjous käsissä, että ei olisi ollut mitään järkeä kieltäytyä siitä. Se homma kuitenkin meni puihin muista syistä ja lopulta meitä kohtasi vähän ikävämmänpuoleinen vastoinkäyminen, jonka seurauksena Charles lopulta muutti Suomeen – näin lyhennellysti sanoen. Meidän ei myöskään ollut tarkoitus mennä naimisiin vielä viime vuonna, mutta onneksi mentiin. Mulla ei varmaan olisi enää kestänyt pää yhtään enempää etäsuhteilua, se on kyllä aivan jäätävän rankkaa… 🙁

  Ja heh – ihana yksityiskohta muuten tuo, kun mainitsit Scrabblesta! Me pelataan toisiamme vastaan melkeinpä 24/7 Words with Friendsiä, mikä siis nyt käytännössä on sama juttu, mutta vaan puhelimen appina. Ihan älyttömän mahtava keksintö! :–D

  Mutta voi – te ootte kyllä onnekkaita, jos pystytte näkemään kuukaudenkin välein toisianne! 🙂 Ne useamman kuukauden erossaolot oli ihan hirveitä ja se ikävä tuntui välillä niin kamalana kipuna rinnassa, ettei kyllä mitään järkeä… Huh.

  Joka tapauksessa – tsemppiä & mukavaa viikonloppua! 🙂

 • Reply Laura October 8, 2016 at 11:26

  Etäsuhde on kyllä välillä niin kamalaa! Ollaan todella onnekkaita että päästään näkemään toisiamme näin usein 🙂 Ja hei kiitos Words with Friends vinkistä, pitää laittaa kokeiluun!

  Onneksi teidän tilanne selvisi ja löysitte ratkaisun! Näin pitkillä välimatkoilla ja loputtomalta tuntuvassa paperisodassa meinaa välillä epätoivo iskeä optimistisimmallakin ihmisellä.. Onneksi kuitenkin asioilla on tapana järjestyä 🙂

  Kiitos vielä tsempeistä ja mukavat viikonloput myös ruudun toiselle puolelle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *