Ajatuksia englanniksi bloggaamisesta / Blogging in English?

Scroll down for English…

Blogin kielipolitiikka on mietityttänyt jo hyvin aikaa, mutta koska yksinkertaista ratkaisua tai oikeaa vastausta tähän tuskin on, haluaisin kysyä teidän mielipidettänne aiheeseen, oi rakkaat lukijat. Luetteko blogeja mielummin suomeksi, englanniksi vai fiiliksen mukaan molemmiksi? Onko kaksikielinen blogi uhka vai mahdollisuus? Onko parempi tuupata molemmat kielet samaan postaukseen vai pitää suomi ja englanti omilla sivuillaan?

Tähän saakka olen pysytellyt puhtaasti suomen kielessä blogiskenessä, mutta saan säännöllisesti pyyntöjä kirjoittaa englanniksi. Ajatus houkuttaa, sillä englanti on ollut jo vuosia niin koti- kuin työkieleni, ja uskon vahvasti, että juttua ja yleisöä riittäisi myös englanninkielisille artikkeleille. Toisaalta taas kaksikielisyys tarkoittaisi tuplasti enemmän töitä, ja vaikuttaisi mahdollisesti myös lukukokemukseen.

En missään nimessä ole pudottamassa suomea kokonaan pois, sillä blogi on tärkeä väylä äidinkieleni ylläpitämiselle.

Millaisia ajatuksia kaksikieliset blogitekstit teissä herättävät?


Finnish is a difficult language mastered by about 6 million people in the world.

Recently, I’ve been wondering whether I should start writing also in English. Just to offer you a bit more authentic reading experience – Google Translate is great, but it tends to have tough time with the quirky Finnish language.

Writing in two languages would mean twice the work for me and a new reading experience for you. That’s why I want to be sure it’s the right decision, and that’s why I’m asking for your feedback.

Do you think you would get more out of this blog if it was written in English? If so, do you mind two languages in one post, or would it be better to keep the two languages on separate pages? Is there anything else that affects your reading experience or might be worth considering?

I make no promises, but we aim to please..

2 thoughts on “Ajatuksia englanniksi bloggaamisesta / Blogging in English?

  • Reply Krista May 25, 2018 at 08:20

    Luen ainoastaan suomenkielisiä, mutta en sen vuoksi, että jotenkin välttelisin englanninkielisiä, vaan koska englanninkielisiä ei ole tullut itseäni kiinnostavia blogeja etsiessäni vastaan. Olen ehdottoman avoin kaksikielisyydelle 🙂 Sinulle tietysti ekstravaivaa kirjoittaa kahdella kielellä, mikäli siis suomen haluat pitää mukana.

    • Reply Laura May 26, 2018 at 22:56

      Kaksikielisyys varmasti palvelisi enemmän kansainvälistä yleisöä kuin suomalaisia, mutta kiva kuulla ettei se ehkä karkoittaisi suomalaisia lukijoita! Myönnän, että itsekin luen hömppäblogit ja muut mieluiten suomeksi, eikä suomi varmasti ihan äkkiä ole minnekään katoamassa blogista 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *