Rantakaupunki Brighton

Lontoossa on meneillään poikkeuksellinen hellejakso – täällä mennään jo kolmatta viikkoa kolmenkymmenen asteen tuntumassa! Mikä siis olisikaan parempaa kuin miniloma kuumasta kaupungista merenrannalle. Kohteeksi valikoitui tällä kertaa Brighton.

Brighton on vilkas, sateenkaarenvärinen merenrantakaupunki reilun tunnin matkan päässä Lontoossa. Erinomainen kohde päivä- tai viikonloppureissulle, mutta varsinkin näin kesken kuumimman kesän aivan tupaten täynnä turisteja.

Kaupungin parasta antia on ehdottomasti ranta ja Brighton Pier. Raidallisia rantatuoleja, aurinkovarjoja, kojuja bulevardilla, kivinen ranta ja vilvoittava meri. Brighton Pier laiturin päästä löytyy huvipuistolaite jos toinenkin, ja meren ylle heittävä härveli on varmasti hintansa väärti niille joilla sisuskalut kestävät vähän hurjempaa kyytiä. Keskikesällä rannalle kannattaa saapua jo hyvissä ajoin jos mielii valita paikkansa vapaasti, sillä heti keskipäivän jälkeen  tarjolla on enää pieniä hajanaisia länttejä pitkin rantaviivaa.

Rannan lisäksi kaupunki on tunnettu taiteesta, musiikista, hipstereista, ja suuresta LGBT yhteisöstä.

Meidän kohdallamme kokemukset jäivät lähinnä rannalla hengailuun, pariin pubiin (koska World Cup) ja huomattavaan määrään jäätelöä. Olimme reissussa ystäväpariskunnan ja heidän pienen vauvansa kanssa, eli illat menivät päivän paahteesta väsyneenä Airbnb:ssä lautapelejä pelaten. Ei ollenkaan huono tapa viettää viikonloppua, mutta matkavinkkien kannalta suositukset jäävät tällä kertaa vähäisiksi.

2 thoughts on “Rantakaupunki Brighton

  • Reply Karoliina Espanjassa July 8, 2018 at 22:12

    Rantaelämä kuulosti NIIN tutulta ja sitä näen itsekin nyt päivittäin. Helteet ovat saapuneet myös eteläiseen Espanjaan ja täällä ensimmäiset vaeltajat rantatuoleineen näkee jo 9.00 aikoihin. Päättäväisesti he marssivat rantakassit olalla ja aurinkovarjot mukanaan kuumalle hietikolle :D.

    • Reply Laura July 17, 2018 at 22:25

      Ah nautitaan näistä helteistä! Ja ihmetellään siinä sivussa auringonpalvojia ja täpötäysiä rantoja 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.