Arkistojen kätköistä

Iskin kameran piuhan kiinni läppäriin sillä ajatuksella, että saisin siirrettyä kuvat meidän Walesin reissulta koneelle ja voisin kirjoitella vielä erillisen postauksen Raglanin linnasta ja ehkä tuutata eetteriin parit vähän laadukkaammat kuvat maaseudulta. Projekti eteni hienosti siihen asti, että klikkasin mielenkiinnosta auki muistikortille jääneet kuvat, joita löytyy aina vuodesta 2015 eteenpäin. Yksi klikkaus johti toiseen, kolmanteen ja aika moneen sataan sen jälkeen, ja koko alkuperäinen tarkoitus hämärtyi kuin jäin selaamaan arkistojen kätköistä löytyneitä kuvia.

Päällimäisenä ajatuksena on, että hitsi me ollaan tehty hienoja asioita. Kameran rullasta löytyi muunmuassa jouluja molempien kotoota, talvista Venäjää, kanoottiretkiä, päivävaelluksia, purjeveneilyä, mökkeilyä, kontrastien Islantia ja ihania muistoja häämatkalta. Aina välillä arjessa unohtuu mitä kaikkea upeaa ollaan päästy näkemään ja kokemaan, mikä on tärkeää ja milloin olemme onnellisimmillamme. Kuvien muistuttaessa kaikista upeista reissuista ja kokemuksista ei voi kun huokailla miten onnellinen olenkaan, että olemme saaneet kokea tämän kaiken. Ja mitä kaikkea tulevaisuus vielä tuokaan!

Toisena mieleen jäi ihmetys siitä, miksei monia näistä kuvista ole koskaan tullut julkaistua missään? Tottakai osa kuvista on hyvinkin henkilökohtaisia eikä niitä tee edes mieli laittaa julkiseen levitykseen, mutta joukkoon mahtui myös monta kivaa kuvaa, joista muistan joskus ajatelleeni että hyi, miksen koskaan onnistu kuvissa, en varmasti näytä näitä kellekään. Näin jälkiviisaana on pakko sanoa, että ihme haihattelua. Toivon, että tulevaisuudessa osaan lopettaa turhan stressaamisen ja olla vähän vähemmän itsekriittinen. Jos sitä vain keskittyisi nauttimaan elämästä ja jakaisi rohkeasti hyviä hetkiä, vaikka sitten niillä huonoilla poseerauksilla.

Summa summarum, arkistojen kätköistä löytyi monta helmeä ja roppakaupalla inspiraatiota niin omaan elämään kuin tuleviin postauksiinkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *