Alkoholi juhlissa

Meidän häissämme tarjotaan alkoholia.

Moni tuntuu pähkäilevän alkoholitarjoilua ihan loputtomiin, mutta meidän kohdallamme tätä ei tarvinnut kahdesti miettiä. Me nautimme hyvästä ruoasta ja juomasta, ja haluamme tarjota molempia myös hääjuhlassa. Alkoholitarjoilusta huolimatta uskomme ja toivomme että aikuiset ihmiset osaavat pitää järjen päässään, eivätkä vedä ihan järjettömiä övereitä.

Meidän häissämme alkoholia tullaan tarjoilemaan hääparin kustannuksella läpi juhlan. Alkumaljoja varten varataan samppanjaa, ruoan kanssa viiniä, sekä loppuillalle vielä lisäksi mietoja juomia ja drinkkitarpeita. Kuten sanottu, emme aio vahtia kenenkään juomista, vaan jokainen juokoon sen verran kuin hyvältä tuntuu. Aiemmissa perhe- ja kaveripiirin juhlissa emme ole törmänneet ongelmiin alkoholin käytön kanssa, emmekä usko että kukaan vieraistamme on tälläkään kertaa tulossa juhliin vain kiskoakseen juomia kaksin käsin. Tiedostan kyllä että etenkin suomalaiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti ajatus “enemmin överit ku vajarit”, mutta toivotaan kaikki osaavat käyttäytyä. Häihin kuitenkin kuuluu aika oleellisesti niin paljon muutakin kuin avoimesta baarista nauttimista.

Toki myös alkoholittomia juomia tullaan juhliin varaamaan runsaasti. Holittomat drinkit olisivat kivoja, tosin näiden kysyntä taitaa loppujen lopuksi olla usein aika vähissä – tämä siis vielä mietinnässä. Juomapuolella halutaan ehdottomasti huomioida myös vieraat jotka eivät alkoholia nauti, sekä ne, jotka kaipaavat drinkkien välillä ihan vain lasin vettä tai limua (suosittelen lämpimästi aivan kaikille). Etenkin jos hääpäivälle sattuu lämmin keli, on tärkeää pitää nesteytys kunnossa!

Suurin osa häävieraistamme tulee olemaan aikuisia ihmisiä, mutta myös muutamia lapsiperheitä on kutsuttujen joukossa. Lapset ovat juhliimme tervetulleita, emmekä halua rajoittaa heidän läsnäoloaan millään lailla. Perheelliset varmasti tietävät itse parhaiten miten myöhään lasten kanssa on sopivaa juhlia, tai onko lapsenvahti kenties parempi idea. Lopullisen vieraslistan selvittyä otamme toki parhaamme mukaan huomioon niin isot kuin pienetkin vieraat, niin juomien kuin muunkin suhteen.

Laskutoimituksia ja arvioita tarvittavista määristä ei olla vielä tehty, mutta varmasti jossain välissä tähänkin perehdytään. On siis syytä olettaa että aiheeseen palataan blogissakin vielä tulevaisuudessa.

2 thoughts on “Alkoholi juhlissa

  • Reply hile November 20, 2016 at 15:19

    Meillä kans alkoholitarjoilu hääparin piikkiin koko päivän. Muutamalle vieraalle joudumme sanomaan etukäteen et viina heille kielletty mut muuten emme puutu ihmisten juomiseen. Lapselliset häät on myös ja aiomme laittaa 2030 alkaen aikuisten juhlat.. vielä on auki mitä kaikkee tarjotaan :'D ja tietty alkoholittomia juomia tulee myös muutakin ku perus vesilinjaa 🙂

  • Reply Laura November 20, 2016 at 23:43

    Ehdottomasti kannattaa puhutella jo etukäteen niitä vieraita kenellä tietää karkaavan käsistä! Aika samoilla linjoilla kuulutaan olevan alkoholipolitiikan suhteen 🙂 Hyvältä kuulostaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.